Přijďte dnes v šest na “Dušičky”

Duše všech lidí jsou nesmrtelné. Duše všech dobrých lidí jsou nesmrtelné a božské. (Sokrates)

svice dusicky

 

Po několikatýdenní odmlce se opět hlásí šumavský kostel sv. Mořice na Mouřenci u Annína s pozvánkou na Mouřenecké dušičky.

 

Začínají ve středu 2. listopadu v 18 hodin bohoslužbou s P. Jendou Kulhánkem. Na varhany bohoslužbu doprovodí pan Josef Bárta z Annína, žalmy zazpívá Olga Kašíková. Po mši bude pobožnost pokračovat na hřbitově, osvětleném loučemi. 

 

“Chceme uctít památku lidí pohřbbných ve 200 mouřeneckých hrobech. Více než polovina z nich nemá žádné označení a my proto nevíme, kdo v nich odpočívá. Evidence hrobových míst se po válce ztratila. Také letos chceme co nejvíce hrobů rozsvítit a uctít památku i těch, jejichž jména neznáme. Každý si bude moci zakoupit svíčku a rozsvítit ji na některém opuštěném a neudržovaném hrobě, “vysvětluje dnešní akci jeden z organizátorů Lukáš Milota.

 

 

mourenecke dusicky 2016 - plaktat

 

 

 

V podzimní nabídce mouřeneckých aktivit samozřejmě ani letos nechybí Sametový Mouřenec. I letos vzpomeneme na změny, díky kterým po listopadu 1989 mohl být zchátralý Mouřenec zachráněn. Už pátý Sametový Mouřenec je naplánovaný na neděli 20. listopadu od 14 hodin. Vystoupí písničkář Vladimír Merta spolu s dalším hudebníkem Ondřejem Fenclem. Chybět nebude ani vzpomínka na Václava Havla, který by letos oslavil 80. narozeniny. Vstupenky budou od příštího týdne v předprodeji v IC Kašperské Hory, IC Hartmanice a ve sklárně v Anníně. Dostatek vstupenek bude k zakoupení i na místě před koncertem.

 

{jcomments off}