Plné ruce ruliček

Už se těší na Vánoce…

20161025 171209

Stalo se už tradicí, že se ve školní družině Pampeliška, ZŠ Lerchova schází děti, rodiče a prarodiče s vychovatelkou, aby se všichni něco nového naučili a osvojili si techniky výroby krásných (užitných i ozdobných) věcí za použití netradičních materiálů.

 

Jedno říjnové odpoledne se sešli, aby si vyrobili věnce a věnečky, podkovy a podkůvky z ruliček papíru. Motivací k odhodlání vyrobit něco zvláštního byla výstavka už hotových výrobků.

I když všichni bedlivě sledovali pracovní postup, začátek vůbec jednoduchý nebyl – motalo se co se dalo a ruliček bylo všude plno. Nakonec všechno ale do sebe pěkně zapadlo a už když se rýsoval oblouček věnce nebo podkovy, šla práce od ruky rychleji a s úsměvem. Výsledek byl perfektní. Ta radost!

Jako vždy měli umělci po ruce i něco k zakousnutí (to aby je nerušily kručící žaludky) a zajištěný i pitný režim, i když moc času na občerstvování nebylo, aby se ruličky nezatoulaly, kam neměly.

 

Pracovní, ale krásné odpoledne si nakonec užili všichni, protože se nejen těšili z hotových výrobků, ale dostali se v povídání samozřejmě i k blížícím se svátkům. A na to, aby je probrali detailně, rozhodně jedno odpoledne nestačilo…. Proto se už těší na další, vánoční, posezení, kde se budou opět vyrábět věci pro užitek i potěchu a tentokrát se bude pracovat s drátem. Příště na „předvánoční“ viděnou!

Spokojené maminky s dětmi a babičky

 

{gallery}susice/2016/10_rijen/papirove_vence/{/gallery}

 

{jcomments off}