florbal

Florbalisté loupili v Soběslavi

Po hokejistech loupili v Soběslavi také florbalisté

 

     Týden po hokejistech se v Soběslavi v rámci 7. a 8. kola Jihočeské ligy mužů představili také vimperští florbalisté. Ti napodobili své předchůdce a z města na Lužnici taktéž odjeli s plným bodovým ziskem, když nejprve zdolali béčko budějovických Štírů a následně také tým domácí Soběslavi.

 

TJ Šumavan Vimperk – FBC Štíři České Budějovice B 9:6 ( 3:3 – 2:1 – 4:2 )

Branky Vpk:  03:00 Vladimír Pešl (Vítek Robl), 09:47 Petr Křešnička, 12:08 Petr Hrach (David Šindler), 18:24 Hubert Voldřich (Petr Křešnička), 26:23Vladimír Pešl (David Šindler), 32:10 Hubert Voldřich, 35:39 Vítek Robl (Vladimír Pešl), 36:49 Vladimír Pešl (Petr Křešnička), 39:20 Petr Křešnička (Vladimír Pešl)

Vyloučení: 2:0 + Skok (ČB) 5 min – Využití: 2:1 – V oslabení: 0:0

Rozhodčí: V. Paletář – K. Vraspír – Diváků: 11

Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 4:3, 4:4, 5:4, 5:5, 6:6, 9:6

Sestava: Petr – Robl, Pešl ml., Havelka; Myslík, Hrach – Šindler, Křešnička, Voldřich; Pešl st., Smolík – Burian

florbal

 

Utkání z pohledu trenéra Petra Křešničky:

     Jelikož v této sezóně dostáváme ohromné množství laciných gólů plynoucích ze špatné celoplošné obrany, bylo nutné před dnešním dvojutkáním na tom nějakým způsobem zapracovat. Na tréninku jsme si něco zkusili, před zápasem jsme si k tomu řekli ještě pár slov a doufali, že konečně udržíme soupeřovu ofenzivu trochu na uzdě. V úvodu utkání se Štíry se nám to ovšem moc nedařilo. Opět, jak už se stalo zvykem, jsme inkasovali první gól, který udal ráz průběhu první třetiny, kdy jsme byli za soupeřem neustále o krok pozadu. Naštěstí nám neskutečně funguje útok, a tak, i přes naše nepříliš povedené představení, skončila první třetina remízou 3:3. O přestávce bylo hráčům co vytýkat, ale musím ocenit, že si rady vzali k srdci a od úvodu druhé části jsme byli na hřišti dominantnějším týmem, skóre jsme překlopili na naši stranu a bylo jen otázkou, zda dovedeme utkání k vítězství. Bohužel se nám dlouho nedařilo soupeři ve skóre výrazněji odskočit, Štíři vždy na naši vedoucí branku našli odpověď. Utkání se v náš prospěch definitivně zlomilo v polovině třetí třetiny, kdy byl za vysokou hůl vyloučen hráč soupeře na 5 minut. Následnou přesilovku jsme sehráli ukázkově, dali v ní dvě branky, podrželi míček ve chvíli, kdy to bylo třeba a soupeři jsme naprosto vzali vítr z plachet. Závěr utkání jsme si v klidu pohlídali a získali tak velmi cenné 3 body.

 

Banes Florbal Soběslav – TJ Šumavan Vimperk 3:9 (1:5 – 2:4 – 0:0 )

Branky Vpk:  06:51 David Šindler (Petr Křešnička), 07:32 Vítek Robl (Martin Myslík), 09:29 Vladimír Pešl (Martin Myslík), 13:59 Hubert Voldřich, 14:13Vladimír Pešl (Vítek Robl), 15:14 Jaroslav Pivec (vlastní branka), 15:45 Hubert Voldřich (Petr Křešnička), 26:01 Vítek Robl (Vladimír Pešl), 29:10 Vladimír Pešl (Václav Havelka)

Vyloučení: 0:2 – Využití: 0:0 – V oslabení: 0:0

Rozhodčí: V. Paletář – K. Vraspír – Diváků: 31

Průběh utkání: 1:0, 1:7, 3:7, 3:9 Sestava: Petr – Robl, Pešl ml., Havelka; Myslík, Hrach – Šindler, Křešnička, Voldřich; Pešl st., Smolík – Burian

 

Zhodnocení utkání trenérem Petrem Křešničkou:

     V druhém utkání nás čekala velmi nepříjemná domácí Soběslav. Ceremonie, při níž se před úvodní buly gratulovalo k narozeninám domácímu kapitánovi, jakoby na nás svou pohodou zapůsobila a vstup do utkání byl znovu doslova tristní. V 27. vteřině jsme prohrávali 0:1, a ani v následujících střídáních jsme nebyli schopni nakopnout motory a do utkání se výrazněji zapojit. V této fázi zápasu nás držel nad vodou pouze brankář Vláďa Petr. Z letargie nás dostala až standardní situace na konci 7. minuty, kdy z hranice soupeřova brankoviště propálil David Šindler vše, co mu stálo v cestě. V tu chvíli se naprosto změnil dosavadní obraz hry. Na domácí zjevně zapůsobil fakt, že i přes úvodní tlak v utkání nevedli a trochu se stáhli do obrany. To nám v následujících minutách doslova vlilo krev do žil. Najednou jsme měli prostor pro založení útoku, dařily se rychlé výpady do soupeřovi obrany a hlavně jsme proměňovali šance. První třetina tak skončila pro domácí krutým výsledkem 1:5. Když jsme hned v 1. minutě druhé části vstřelili další dva góly, bylo prakticky po utkání. Soběslavští se ještě vzchopili, snížili na 3:7, ale další dvě branky v jejich síti je opět vrátili zpátky na zem a my jsme si už jen zkušeně hlídali získaný náskok.

 

Celkové shrnutí:

 

Chtěl bych klukům poděkovat za to, jak vstřebali změny v obranné činnosti týmu. Z mého pohledu se náš herní projev výrazně zlepšil, což je ve výsledku vidět i na skóre obou zápasů, kdy jsme najednou schopni soupeře udržet na či pod hranicí pěti obdržených branek na zápas, což je předpoklad úspěchu. To se nám do této chvíle nedařilo. Nedělám to často, ale tentokrát musím také vyzdvihnout i jednotlivce. Perfektně funguje první útok ve složení Robl – Pešl ml. – Havelka, který k tradičně výbornému výkonu směrem dopředu, začal i dobře bránit a kombinovat ve chvílích, kdy je třeba podržet míček a zklidnit hru. Výborný výkon, zejména ve druhém utkání se Soběslaví, předvedl také brankář Vláďa Petr.

 

Do Vánoc nás čekají ještě dva zápasy v Jindřichově Hradci, budeme-li naplno bodovat, můžeme do nového roku vstupovat s optimistickými cíli z čela tabulky. Držte nám i nadále palce. 

 

{jcomments off}