Tříkrálová sbírka 2017

Tříkrálová sbírka 2017

 

     Oblastní charita Vimperk bude tak jako každý rok opět zajišťovat v termínu od 1. 1. do 15. 1. 2017 tradiční Tříkrálovou sbírku, jejíž výtěžek bude určen na zajištění sociálních služeb na Vimpersku. Jedná se o celonárodní sbírku, která pomáhá lidem v nouzi. Jejím hlavním cílem je pomoci nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším sociálně potřebným a znevýhodněným lidem.

 

     Oblastní charita Vimperk díky Tříkrálové sbírce může pomoci mnoha lidem v nepříznivé životní situaci právě na Vimpersku a v okolních obcích, ve kterých sbírku také organizujeme.

tři kralové

     

     Letos budou opět chodit tříkráloví koledníci dům od domu s kasičkami označenými logem charity a pečetí Městského úřadu Vimperk. Přinášet budou požehnání do jednotlivých domovů, posvěcenou křídou napíší na dveře domů či domovů nápis K † M † B † 2017, který symbolizuje text: Ať Kristus požehná tomuto příbytku po celý rok 2017. Tři křížky symbolizují Nejsvětější Trojici, tj. Otce, Syna a Ducha Svatého. Nejsou to tedy znaménka „plus“ mezi iniciálami. Spolu s dary a požehnáním králové budou přinášet i tradiční koledu My tři králové jdeme k Vám.

 

    Budeme rádi, když koledníky, kteří k Vám zavítají, vřele přivítáte a případně přispějete do označených kasiček. Po ukončení Tříkrálové sbírky Vás budeme opět informovat o jejím výtěžku. Oblastní charita Vimperk si touto cestou zároveň dovoluje požádat o pomoc ty, kteří mají chuť a odvahu se s námi zapojit do realizace této sbírky a přijmout roli vedoucího skupinky či koledníka. Zájemci nás mohou kontaktovat na telefonním číslo 731 619 805 nebo na facebooku Oblastní charity Vimperk, popřípadě je možno napsat e-mail na

adresu brabcova@fch-vimperk.cz

 

Jana Brabcová,

koordinátor Tříkrálové sbírky Oblastní charity Vimperk

Foto: Charita Vimperk

{jcomments off}