susice z veze

Rada města jednala o školkách i o vodě

3. jednání Rady města Sušice proběhlo v pondělí 6. února 2017. 

 

Rada města doporučila zastupitelstvu města schválit Obecně závaznou vyhlášku č.1/2017, kterou se stanoví školské obvody mateřských škol zřízených městem Sušice.

 

Na základě ustanovení § 179 odst. 2 novely zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) je obec povinna zajistit podmínky pro předškolní vzdělávání dětí přednostně přijímaných podle § 34 odst. 3.

 

—–

 

Rada města schválila pronájem části pozemků p. č. 1048, 1049/1 a 1026/3 o výměře cca 9 700 m2 v k. ú. Sušice nad Otavou, Vlastimilu Lagronovi, Klatovy IV, pro pořádání Sušické pouti 2017, a to na dobu určitou, za nájemné ve výši 45 000 Kč + DPH za celou dobu pronájmu, a pověřila starostu města podpisem smlouvy.

(pronájem části pozemků p.č. 1048 a 1049/1 v době 21. 8.- 5. 9. 2017 a pronájem části pozemku p.č. 1026/3 v termínu 1. 9. – 3. 9. 2017)

—–

 

Rada města neschválila záměr prodeje části pozemku p. č. 431/1 o výměře cca 351 m2 v katastrálním území Humpolec u Sušice.

(O odprodej požádali majitelé sousedních pozemků, včetně rekreačního objektu, kteří předmětnou část pozemku zhruba od r. 1980 s rodinou udržují, v budoucnu by na nové hranici v blízkosti domu vysadili živý plot, popř. vybudovali nízký plot…

O stanovisko byl požádán Odbor výstavby a ÚP MÚ Sušice, který prodej nedoporučil s  tím, že pozemek je platným územním plánem vymezen jako plocha veřejného prostranství.)

—–

 

Rada města schválila dodatek č. 1 ke smlouvě o dílo o provádění údržby parku Ostrov Santos Sušice, s firmou Ivanka Nováčková, Kladno, kterým se mění termín ukončení smlouvy o dílo na 6. 2. 2017 a zároveň pověřila starostu města podpisem tohoto dodatku.

 

—–

 

Rada města schválila uzavření příkazní smlouvy č. 01/2017 se společností Regionální rozvojová agentura Šumava, o. p. s., se sídlem 384 73 Stachy 422, na služby spojené s organizací veřejné zakázky dle zákona č. 134/2016 Sb., v celkové výši 27.000,- Kč bez DPH, t. j. 32.670,- Kč včetně 21% DPH a zároveň pověřila starostu města podpisem této příkazní smlouvy.

 

(Smlouva se týká služeb spojených s administrací podlimitní veřejné zakázky na výběr zhotovitele rekonstrukce objektu č. p. 28, Sušice (pila) na ubytovací zařízení.)

 

—–

Rada města souhlasila se změnou dispozičního řešení přízemí vnitřních prostor objektu č. p. 10 v Sušici pro potřeby nájemce Moneta Money Bank, oproti variantě schválené radou města dne 14. 12. 2015.

—–

 

Rada města schválila uzavření smlouvy o poskytnutí právních služeb s JUDr. Janou Bartuškovou, se sídlem Mladíkov 1047, 252 42 Jesenice, při řešení reklamace v parku Ostrov Santos Sušice.

(Smlouva o poskytnutí právních služeb s paní JUDr. Janou Bartuškovou s týká řešení reklamace na dřevěnou palubu u kiosku na ostrově Santos, ve spolupráci s Nadací Proměny Karla Komárka.

V současné době je již vypracován nový znalecký posudek soudním znalcem, kterého odsouhlasily všechny zúčastněné strany (zhotovitel, nadace, projektant, investor). )

 

—–

Rada města schválila zadání zakázky malého rozsahu II. kategorie na stavební práce dle Směrnice č. 01/2017 města Sušice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu s názvem „Nemocnice Sušice – nové ambulance“ firmě SUŠICKÁ STAVEBNÍ, s.r.o., Sušice II, za celkovou cenu 809.394,- Kč bez DPH, tj. 979.366,74 Kč vč. 21% DPH a pověřila starostu města podpisem smlouvy o dílo.

(Vyhodnocení veřejné zakázky malého rozsahu na stavební práce II. kategorie dle Směrnice č. 01/2017 města Sušice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu s názvem „Nemocnice Sušice – nové ambulance“ (realizace dle DPS s názvem „Ubytovna nemocnice v Sušici, 3. patro – stavební úpravy a změna účelu užívání části stavby na ordinace“) proběhlo 6. 2. 2017. Ze 6 vyzvaných firem podali nabídku 3 uchazeči, ostatní 3 se omluvili z kapacitních důvodů.)

 

—–

 

Rada města schválila zadání veřejné zakázky malého rozsahu na stavební práce na akci „ČOV Sušice – stavební úpravy objektu lisovny kalů“ podle směrnice pro zadávání veřejných zakázek města Sušice a zároveň schválila firmy, které budou vyzvány k předložení cenové nabídky: Miroslav Šperl, Divišov 26, Sušice, Stavební firma RENO CZ, s.r.o., Sušice II, RYNOSTAV s.r.o., Sušice , SUŠICKÁ STAVEBNÍ, s.r.o., Sušice II, Stavební firma – AKOSTAV, spol. s r.o., Sušice II, Ing. Vítězslav Kohout, Sušice II, 342 01.

 

(Stavební úpravy se týkají výměny oken a vrat a opravy fasády objektu lisovny kalů na ČOV Sušice. Jde o zakázku malého rozsahu 2. kategorie na stavební práce do 6 mil. Kč, zadávanou podle směrnice města.)

—–

 

Rada města  vzala na vědomí informace o stavu zásobování pitnou vodou v obci Záluží.

Rada města nesouhlasila s řešením zásobování pitnou vodou v obci Záluží formou odkupu vodovodu od jiného vlastníka, a to s ohledem na nevyjasněné majetkové vztahy, legislativní požadavky, technický stav a související náklady na obnovu a provoz vodovodu.

 

(Problémy se zásobováním pitnou vodou v Záluží trvají již řadu let. Vzhledem k aktuálnímu stavu sítě bylo nutné rozhodnout o dalším postupu – zda jednat o koupi vodovodu do vlastnictví města Sušice // Záluží je geograficky část města Sušice, k. ú. Vrabcov// a jeho provozování, nebo zásobování vodou budou řešit obyvatelé Záluží individuálně – vlastními vrty, studnami. Město Sušice není vlastníkem předmětné infrastruktury, přesto se již léta, společně se společností ČEVAK a. s. (provozovatel vodohospodářské infrastruktury v Sušici) potýká s problémy, které zdejší obyvatelé s dodávkami pitné vody mají, a to za vynaložení nemalých finančních částek. Vzhledem k podmínkám, které by případný odkup provázely – především nevyjasněné majetkové vztahy, dále technický stav a náklady na uvedení infrastruktury do vyhovujícího standardu, legislativní požadavky, rada města nesouhlasila s odkupem vodovodu.)

—–

 

Rada města schválila licenční smlouvu č. 41/2017 na využívání mapové aplikace Geoportál GEPRO Premium firmy Gepro spol. s r.o., Praha a pověřila starostu města podpisem smlouvy.

 

(14. listopadu 2016 projednala a odsouhlasila rada města návrh na využití služeb mapového portálu firmy Gepro s. r. o. Na webových stránkách města bude po uvolnění licence uveden odkaz, kde bude zobrazen mapový prostor s daty v rozsahu zadání (po určitém čase, vyžadující příprava dat, atd.).

 

-red-

{jcomments off}

——————————————

Kompletní znění usnesení najdete na webových stránkách městského úřadu www.mestosusice.cz/mususice/