Pouštění lodiček je minulostí…

     Neoficiální mistrovství minimálně světa v pouštění lodiček máme úspěšně za sebou. Jsme hrdí, že se tak významná akce mohla konat právě ve Vimperku 🙂 Bylo mnoho úspěšných, kterým lodička doplula až do cíle, těm obrovská gratulace! Mnoho štěstí v příštím ročníku ostatním, kterým loďka ztroskotala po cestě. Když nic jiného, byla to zkušenost 🙂

 

     Nejrychlejší soutěžící, kterému lodička doplula do cíle v až neuvěřitelném čase 5:36.214, chtěl původně zůstat v anonymitě, měl strach, aby příliš mladý, nepřipravený, nepocítil vlnu úspěchu a nepokřivilo to jeho charakter. Nakonec jsme ho ale přesvědčili, a tak mohl vzniknout v cíli rozhovor. Posuďte sami dále, jaké naděje nám ve Vimperku vyrůstají. Nicméně stále hledáme majitele několika lodí, které se přeci jen nějak do cíle dostaly a kapitán (majitel) opustil loď předčasně. Pokud poznáte některou z lodiček, hrdě se o ní přihlašte na info@vimperkzije.cz nebo na našem Facebooku.

 

12

 

Rozhovor s nejrychlejším kapitánem, talentovaným hochem.

 

Ahoj,  velká gratulace. Jaké jsou tvoje pocity? Jsi neoficiální mistr světa!

      Děkuju mamince a tatínkovi. Moc mi pomáhali. Jsem nejvíc rád, dostanu bombón?

 

Pomáhal ti někdo s výrobou lodě? Byla nějaká krize během výroby?

     Máš nějaké triky či doporučení našim čtenářům? Táta mi koupil rybičku (pozn. redakce – malý dětský nůž), mamka napekla buchty a společně jsme byli v lese najít nějakou pěknou kůru. To je dost těžké, našli jsme pěknou kůru až v tom městě Kláštěr (pozn. Redakce – čti obec Klášterec), tam jak se “vaří” ta voda pro naše město.

 

     Vyřezání bylo jednoduché, to jsme s tatínkem zvládli už za tři hodiny. Táta ale pak půl dne dělal stožár, plachty a kormidlo. Maminka složila básničku a napsala ji na plachtu. To bylo podle mě nejvíc důležité, ta básnička byla o větříčku, a proto byla lodička tak rychlá.

 

Jaké jsou tvoje další plány?

     Teď pojedu s našima na vodu na Vltavu. Pojedeme z Boršova až do Prahy. Chtěl bych vzít lodičku s sebou. Jen přemýšlím, jak překonám Jizerskou (pozn. redakce – chlapec zřejmě myslel Orlickou) přehradu, Slapy a pak ty dlouhé “vojele” před Prahou. Hlavně, že už nebudou Niagáry (pozn. redakce – budou, ale nechtěli jsme ho hned zklamat…).

 

Odkud to všechno znáš?

     Maminka mi čte před spaním pohádky. Navíc jsem si potají začal prohlížet “Už vím proč”. Maminka hodně čte a krásně maluje, maminka je hrooozně chytrá.

 

Můžes o sobě alespoň něco málo řici? Kolik je ti let? Kde máš maminku?

     Snad se maminka nebude zlobit. Jmenuju se Pepík Urbanů, je mi 5 let. Žiju ve Vimperku a mám ho moc rád! Maminka dnes bohužel nemohla přijít, prý pracuje. Jsem tu s kamarády.

 

Už jsi měl buchtu?

      Jdu na ní, prý jich tu je hodně moc.

 

Tak příští rok znovu. Tentokrát to spojíme asi i s úklidem Volyňky.

 

Hezký den,

Vimperk žije!

 

{gallery}vimperk/2017/fotky_zdenek_formanek/cervenec/lodicky_v_parku{/gallery} 

 

 

 

logoChceme Vimperákům nabídnout další pohled na dění v našem městě. Sešli jsme se jako lidé napříč politickými stranami, různého věku, s rozdílnými názory, ale s něčím, co nás spojuje. Tím něčím je vize Vimperka, kde slušnost a dobré vztahy jsou samozřejmostí. Vimperka, kde jsou aktivní lidé podporováni, a nikoli odrazováni. Vimperka, kde odlišný názor je nezbytným prvkem diskuze. Pojďme společně oživit Vimperk. Vimperk, kde lidé žijí spolu, ne vedle sebe.

 

{jcomments off}