Karel Beránek: Slibem neurazíš

Slibem neurazíš.

 

     Historie vývěsní tabule ve Špidrově ulici je všeobecně známa. Byla zde instalována po dokončení rekonstruce Hraničářské ulice. Od samého počátku, ale svému účelu nesloužila k plné spokojenosti. Docela úspěšně se bránila, aby na ni držely přilepené plakáty. Drahá lepidla nepomohla, hladká plocha byla tou nejlepší zárukou, že se obyvatelé Homolky nic z kulturních akcích, konaných ve městě a okolí nedozvědí.

     Našel se jeden fotbalista, amatér, původní desku, několika, dobře mířenými kopy ,vyřadil z provozu. Nově instalovaná deska trpěla stejnými neduhy. Na četné dotazy občanů ,,kdy bude tabule fungovat”, jsem stejnou otázku položil vedoucímu MěKs. Na listopadovém zastupitelstvu jsem byl, několikrát ,ubezpečen, panem vedoucím, že hned po novém roce bude vyměněna klouzavá deska ve Špidrově ulici, za jinou, která je připravena ve skladu.

     Konec ledna na obzoru a vše při starém. Zkrátka, slibem neurazíš. Možná, že byl termín, hned po novém roce, myšlen další rok 2019. Nebo se jedná o pouhou liknavost? Nic nového pod sluncem.   

 

p1030792

 

Karel Beránek 

 

{jcomments off}