beraneknovejsi

Karel Beránek: Můj názor

Můj názor.

 

     Vím, že teď, těsně před Velikonoci nechcete o politice ani slyšet, ale jsou události, které mě nemohou nechat v klidu. Vracím se k minulému zastupitelstvu 19.3.2018.

 

     První událost, která, podle mého mínění, je nesprávná, bylo odhlasování záměru, umožnit devoleloperům postavit domy na pozemcích pod Hrabicemi. Těsná většina hlasů rozhodla a co bude následovat, to se ještě uvidí. Zbavit se zodpovědnosti je přece tak snadné. Jednomu zájemci o invididualní výstavbu bylo vyhověno, jednalo se o pozemek s ekologickou zátěží, ten přece nemůžeme nabídnout.

beraneknovejsi    Co ovšem považuji za naprostou ignoraci a neslušnost je ten fakt, že dalším dvěma přítomným žadatelům se nikdo z devíti hlasujícím, neomluvil za to, že nebude jejich žádosti vyhověno. Vůbec se nehlasovalo. Mám a nejen já, takový nedobrý pocit, že šlo o účelové rozhodnutí. Ukázat, že teď můžeme všechno.

 

     Další, neméně vážná věc, vyplynula na povrch. Byl odsouhlasen úvěr ve výši 120 milionů korun na dostavbu plaveckého bazénu a opravu ulice 1.máje. Před hlasováním bylo zároveň ujednáno, že pokud se neutratí všechny peníze z úvěru, budou použity na jiné akce. Byl jsem při hlasování jediná černá ovce a hlasoval jsem proti. Už tenkrát jsem vyjádřil pochybnosti, zda za tento úvěr budou obě akce realizovány. Nemohl jsem ani tušit, jak z úvěrem bude nakládáno v současné době jsou z něho brány peníze na jiné, nedohodnuté akce.

     Parkoviště na sídlišti je určitě důležité vybudovat, to nejsem v rozporu, ale nedodržovat dohodu, to je obyčejná lumpárna. Ptal jsem se v okolních samosprávních obcích, zda takto také nakládají z úvěry. Doslova se zděsili, co se pokouší udělat vedení města. Je to hra z nebezpečným ohněm.

     Touto cestou chci pochválit paní Křížovou za její vytrvalost s jakou chodila na zastupitelstva skoro dva roky, ptala se, kdy bude vybudována autobusová zastávka mezi ulicemi K Rokly a Luční. Na zastupitelstvu 19.března dostala výstavba zastávky zelenou. Obdivuji její výdrž a neústupnost, tak vypadá hlas lidu v praxi.

 

     Přeji Vám všem, kteří čtete moje ubohé pitomosti, jak poznamenala jedna občanka, pěkné a v teple strávené Velikonoce. 

 

Karel Beránek

 

{jcomments off}