Česko-německé přátelství

Česko-německé přátelství – třídenní kemp

 

     Již potřetí jsme měli možnost strávit čas s našimi kamarády z německého Grafenau. Po jednodenních návštěvách obou měst, byl na řadě třídenní kemp na Javorníku v hotelu Krásná vyhlídka, kde se o nás krásně postarali a vytvořili příjemné zázemí pro naši práci. Program byl opět velmi pestrý a bohatý na zážitky po celou dobu našeho pobytu.

 img 20180504 113658    Středa patřila animačnímu programu, nechyběly hry podporující kooperaci mezi dětmi, či jazykové hry zaměřené na rozvoj slovní zásoby apod.

     Ve čtvrtek jsme si slunečné dopoledne užili vycházkou na Klostermannovu rozhlednu. Po cestě jsme plnili různé úkoly, díky nimž jsme si výšlap nahoru hezky zpestřili. Odpolední program zaměřený na sportovní aktivity a opékání buřtů nám zhatilo počasí, proto jsme se přesunuli do sálu našeho penzionu, kde jsme dětem z Německa zahráli nacvičenou pohádku Brémští muzikanti. Večer pak patřil výrobě masek, karnevalu a maškarnímu průvodu po vsi. Každý den jsme si našli čas i na vytváření portfolia našich setkání, abychom měli památku na společně strávené akce.

     V pátek jsme navštívili hrad Kašperk, odpoledne jsme ještě stihli zhodnotit celou akci a ocenit všechny zúčastněné, za skvělou práci a hezky strávený společný čas.

Obě dvě školy dělají velké jazykové pokroky, což nás všechny velmi těší. Jsme rádi, že na obou stranách nadšení z projektu nepolevuje a práce v kroužcích děti baví, což se potvrdilo i nyní během kempu.

 

{gallery}vimperk/2018/05_kveten/cesko_nemecky_kepm{/gallery} 

 

Mgr. Ivana Böhmová,

Mgr. Edita Wölflová ZŠ Smetanova 

 

{jcomments off}