smlouva

Nemocnice – kdo a co může požadovat?

Nemocnice a plnění smluv: KDO a CO může požadovat?

Nemocnice Sušice o. p. s.  má ve smluvních vztazích jiné pravomoci než město Sušice

 

Na posledním jednání zastupitelstva města padla otázka na to, jestli správní rada Nemocnice Sušice o. p. s. ví o tom, že společnost WB Aesthetics s. r. o. praktikuje operativu korekční chirurgie v prostorách sušické nemocnice neoprávněně.

 

Odpověděla jsem, že tuto otázku jsem společně s ředitelem Nemocnice Sušice o. p. s. MUDr. Jiřím Chocem položila i v rámci rozhovoru s novou personalistkou Nemosu Sokolov s. r. o. , který má nemovitosti v pronájmu a bylo nám oběma sděleno, že pokud ona ví, tak je právně vše ošetřeno a personál poskytující korekční chirurgii jsou zaměstnanci společnosti Penta. Tuto informaci, tak jak jsme ji dostali, jsem tedy předala. Jinou potvrzenou informaci nemáme.

 

Co se ale týká neoprávněného provozu v nemovitostech pronajatých městem Sušice, toto ošetřuje nájemní smlouva mezi městem Sušice a Nemosem Sušice s. r. o. ze dne 16. 9. 2015. Tedy právo vymáhat splnění povinností z této smlouvy vyplývajících má město Sušice, nikoliv správní rada.

 

Nicméně, nejen kvůli sílícímu tlaku ze stany veřejnosti, MUDr. Jiří Choc, ředitel Nemocnice Sušice o. p. s. opakovaně oslovil jednatelku Nemos Sokolov s. r. o. (Nemos Sokolov s. r. o. má podnajaté nemovitosti od Nemos Sušice s. r. o. na základě smlouvy z 28. 9. 2015) Mgr. Vaculíkovou k vyjádření, jakým způsobem došlo k realizaci výkonů společnosti West Bohemian Aesthetics s. r. o. v prostorách sušické nemocnice.

 

V reakci na opakovanou žádost o zaslání vyjádření uvedla Mgr. Vaculíková, že do konce tohoto týdne poskytne Nemos Sokolov s. r. o. právní analýzu z níž vyplývá, že se společnost nedopouští porušování smlouvy o nájmu nemovitostí. Rovněž přislíbila, že zprávu obdrží i správní rada a současně bude přiloženo prohlášení k uveřejnění.

 

{jcomments off}

 

 

Andrea Staňková, Jiří Choc