kutil

Zmizení Práva z pultů ve Vimperku

Zmizení Práva z pultů ve Vimperku

 

Kdo si chtěl dnes ve Vimperku koupit Právo, musel pro něj do sousedních obcí.

Když se ptal, proč není, odpověď byla vždy stejná. Ráno přišel nějaký mladík a všechny výtisky koupil. Prodavačky ani nevěděly proč, noviny si ani nestihly pročíst. Odpověď by nalezly na straně 10, kde článek s velkým titulkem „Lídr Jihočechů ve Vimperku čelí žalobě“ informuje o tom, že na stávajícího radního Zdeňka Kutila „byla podána žaloba z krácení daně, poplatku a podobné povinné platby“.

 

Lídr Jihočechů se brání, že žaloba je podle něj vykonstruovaná a navíc skutky v ní promlčené. Je to jen snaha ho před volbami zdiskreditovat. Plně se za něj postavil stávající starosta Pavel Dvořák. Kutil si podle něj zasluhuje zůstat lídrem kandidátky. O svém stíhání prý Kutil informoval celou koalici na radnici i své spolustraníky. .

 

Proč však o tomto podle něj nespravedlivém stíhání Kutil neinformoval ostatní voliče, když si je tou nespravedlivostí tak jistý? A ty skutky se vůbec nestaly nebo jsou promlčeny? Že by policie a státní zástupce pominuli argumenty pana Kutila a bez dostatečných důkazů dali k soudu věc s tak zjevnými vadami?

 

001

 

Další informace ze spisu a okolnosti případu budou v samostatném článku.

 

Milan Straka  

{jcomments off}