Dohoda o povolební spolupráci

as 2ODS, ANO a Piráti uzavřeli Dohodu o povolební spolupráci

(celý text zde)

 

 

Vážení spoluobčané,

nejprve si dovolím touto cestou poděkovat za velikou podporu, kterou jste mi vyjádřili prostřednictvím hlasů ve volbách. Velmi mile mne překvapilo a vážím si toho, že práci, kterou jsem v uplynulých 4 letech jako radní a zastupitel pro Sušici odváděla, jste vnímali a takto ocenili.

I pro nadcházející období je to pro mne závazek vykonávat dobře práci zastupitelky města, které mám ráda a kde chci žít.

 

Do letošních voleb jsem (stále jako nestraník) z několika důvodů ‚šla‘ s hnutím ANO – jednak TOP 09 se kterou jsem kandidovala v minulých volbách v Sušici kandidátku vůbec nestavěla, potom původní domluva s jinou stranou nebyla možná pro zřejmé názorové neshody a rozpory k jednotlivým prioritám práce zastupitele. O kandidatuře jako nezávislý kandidát jsem neuvažovala.

 

Napříč politickými stranami a uskupeními jsem vždy viděla, a stále vidím, možnost jak spolupracovat, umět se domluvit a posunout dobré myšlenky a záměry do realizace, bránit neuváženým rozhodnutím, hledat možnosti. Tak jsme spolu s dalšími „kolegy“ – a je úplně jedno „za koho nakonec šli“- našli shodu v mnoha bodech.

 

Stejně tak se členy ANO 2011 v Sušici – shodli jsme se na důležitých tématech, postavili volební kampaň a věřili jsme, že našemu programu dají voliči „zelenou“.

 

S jasnými představami jsme do voleb šli a získali šanci je v novém zastupitelstvu prosadit. Cíle, záměry a podpory, které byly předmětem dlouhotrvajících diskusí, získaly konkrétní podobu a směr.

 

Volby přinesly výsledky, které určili voliči, nastal čas povolebního vyjednávání KDO, KDE a JAK.

 

Dohoda, která byla v pondělí 29. října podepsaná lídry stran ODS, ANO a Piráti, v sobě nese závazky, které jsou z mého pohledu v kolizi s volebním programem hnuti ANO. Hnutí ANO v osobě svého předsedy vykročilo jiným směrem, než deklarovalo před volbami a navíc se ke kandidátům, kteří nejsou členy hnutí, otočilo zády se slovy, že jako ‚nečlenů‘ se jich další jednání a dohody netýkají. Vzhledem k tomuto postoji ze strany hnutí se necítím žádným způsobem vázána předvolebními i povolebními dohodami a nadále budu fungovat jako nezávislý zastupitel. Vše co jsem slíbila budu nadále prosazovat svým jménem.

 

Otázku: „Byl to obchod?“ dostávám nyní poměrně často. Každá dohoda je vlastně obchodem, záleží jen na tom, kdo s kým a za jakým cílem ji uzavírá. Nechci a nebudu spekulovat, z výše uvedených důvodů jsem u vyjednávání nebyla a ani jej neměla možnost nijak ovlivnit.Obsah dohody je jasný a každý si jistě udělá názor vlastní. Pro mne z ní vyplývá osobní důsledek – práce, kterou jsem odváděla zřejmě nebyla dost dobrá, proto ji převezme někdo jiný. Patrně nejvíce jsem vnímána v souvislosti se sušickou nemocnicí. Za posledních 8 měsíců, kdy se podařilo prosadit rozšíření správní rady o aktivní členy, správní rada udělala vše pro to, aby zjistila, rozkryla a nasměrovala k nápravě to, co bylo nesprávně po podpisu nájemních smluv „puštěno z ruky“. Nepopulární, ale nutné, kroky které ukazují syrovou realitu, rozhodně vždy podporu v radě a u vedení města nenašly. Z pozice člena správní rady Nemocnice Sušice o p. s. více udělat a prosadit nemohu. Nyní je odpovědnost za realizaci nastavených kroků a již běžících procesů plně na vedení města.

 

Rozumím tomu a přeji Sušici, aby v novém zastupitelstvu, radě a vedení města našla oporu, kterou hledá. Aby skutečně znovu našla sílu, kterou měla a kterou potřebuje.

 

Andrea Staňková

{jcomments off}