Dušičkový speciál Kina Synagoga

Projekt Kino Synagoga pokračuje  sobotu 3. listopadu dušičkovým speciálem, který divákům přináší československé drama z roku 1968 Spalovač mrtvol.

 

 

spalovac

 

 
 

Praha, konec třicátých let dvacátého století. Zaměstnanec krematoria Karel Kopfrkingl je oddaný své práci, má ženu a dvě děti a vede příkladný život. Jako člen Spolku přátel žehu se setkává s řadou lidí, mezi nimiž je i zapřisáhlý fašista Walter Reinke. A právě jeho myšlenky na pana Kopfrkingla osudově zapůsobí. Navenek nenápadný, vždy pečlivě uhlazený propagátor „čistého“ způsobu pohřbívání vstoupí do nacistické strany a začne se účastnit štvanic na židovské spoluobčany. Postupně se naplno projeví jeho zvrácená povaha. V zájmu kariéry a pod pláštíkem nabubřelých pseudofilozofických frází Kopfrkingl neváhá „očistit“ smrtí i členy vlastní rodiny…


Rudolf Hrušínský v hlavní roli tragikomického příběhu Spalovač mrtvol (1968) 3.listopadu od 18. hodin v Horské synagoze v Hartmanicích.

Filmová projekce bude obohacena o dušičkový brunch a pofilmovou debatu.

 

***

O týden později, v sobotu 10. listopadu,  proběhne v hartmanické synagoze vernisáž výstavy Z tvorby Václava Součka. Výstava je v současné době již přístupna veřejnosti. 

soucek

Václav Souček byl významný annínský sklář, malíř a spisovatel. Návštěvník výstavy si může prohlédnout vybrané autorovy obrazy, grafiky či skleněné artefakty. Samotná výstava potrvá do 9. prosince 2018.

-tz rv-

{jcomments off}