Poděkování za Pohodovou neděli

Poděkování za Pohodovou neděli 2018

Říká se, že druhý ročník každé akce rozhodne, jestli bude žít dál.

dsc 7145Podle tohoto metru je Pohodová neděle opravdu v pohodě. Povedla se nad naše očekávání. I když musíme přiznat, že byla náročná. Cihelna byla obsazená v sobotu maturanty, takže Vimpersko a všichni, kdo nám pomáhali, nastoupili v pět hodin ráno. Cíl bylo uklidit, vytřít a připravit Cihelnu na módní přehlídky a proměnit ji v malé tržiště.

 

Nakonec všechno klaplo a to díky každému spolku nebo jednotlivci, který nám přišel pomoct. Důkazem, že akce byla zdařilá, je i 14.036 Kč, které se vybraly do kasiček na obnovu Kapličky na Brantlově dvoře. Moc vám všem děkujeme, že jste na ni přispěli.

 

Zvláštní poděkování patří velikému týmu lidí, kteří nám pomáhají. Bez vás – návštěvníků, prodejců, modelek a modelů a všech z vás, kdo nám pomáháte a kdo na naše akce chodíte, by se nám nic z toho, co děláme, jednoduše nepovedlo.

 

Děkujeme Martinovi Fišerovi, Věrce Skřivánkové, Vildovi Kolářovi, manželům Vítovcovým, Milanovi Strakovi a Danovi Spicarovi za pomoc při ranní přípravě Cihelny. Ondra Kalous, Ivan Strašil, Vítek Škopek a Berit nám pomohli při stavění mola. Berit spolu s Epigonem a MěKSem zajistili veškerou technickou podprou akce – světla, zvuk a elektřinu. Takže velké díky jdou i za Jardou Pulkrábkem, panem Vavro a Zbyňkem Kytlicou.

U vstupu nám pomáhal vimperský Senior klub. Děkujeme Jardovi Pomeznému, paní Jandové, Kadeřábkové, Důrové a Pešlové, kteří vás všechny přivítali. Stáňa Kubačková a Katka Kubásková pomáhaly v sále a v dětském koutku to byly Světlana Ferková, Lída Stejskalová. I jim patří velký dík.

Hodně věcí jsme si mohli půjčit od manželů Marouskových, Jirky Vávry a manželů Kutilových. S úklidem po akci nám pomohli Eva Říhová, Pepa Zeman a během dne byla připravená i Klárka Říhová. Moc děkujeme.

Do akce se nasadil i Radek Spurný a rodina Litvanova. Občerstvení dodal Nico ze své Pizzeria da Niko. Díky moc.

A největší díky patří všem, kteří se na akci účastnili a všechny nás moc bavili. U vstupu vás česaly a líčily studentky SOŠ Nerudovka, na mole předváděli studentky a studenti SOŠ Třeboň a malí vimperští modelové – Sofinka, Anetka, Martinka, Valentýnka, Davídek, Filípek Bonifác, Adélka, Šárka a Ondra. Molo patřilo také celé rodině modelů. Fritzovi se ukázali jako naprostí nezmaři. Viděli jsme oblečení z různých vimperských obchodů: PP – Stylu Pavlíny Pankratzové, VAVI, GOMI Ivany Rajniakové, Fashion Hanky Chalupové, KaPO Marie Marie Mayerové a Sport 11 Šumava Stáni Fritzové. Své kolekce předvedli i studenti a studentky módního návrhářství z Třeboně. Modely byly doplněny o šperky Marcely Vlčkové a Anety Švecové.

Na sále jsme se potkali se stánky Míši Černé a její Kavárny ve skále, již tradiční je stánek Anes – šperky z hodinek a GOMI, byla tu i Světlana Kysilová a kosmetika Faberlic, Milan Chval ukázal, že umí dělat střechy, Iveta Lahovcová měla na stánku kosmetiku AVON, Anička Píchová šperky ze Zlatnictví na malém náměstí. Nábytek Šumava a manželé Brožkovi ukázali vzorky ze své nové prodejny, k vidění byly i vyřezávané lžíce a marmelády. Manželé Dichtlovi a Jan Hanžl byli na stánku Pekařství u Hrocha, spolek Slunečnice Vimperk prodával keramiku, Jarka Dejmková své krásné věci z papíru a Marcela Vlčková korálkové šperky. Mýdla a andílci byli k dostání u Jarky Šebestové, Ka-PO a Marie Mayerová ukázaly, že pracovní oděvy mohou být opravdu pěkné a děti byly u stánku hračkářství U Krtečka Marcely Budínské. Věrka Skřivánková prodávala své vánoční suché vazby.

Celý den by nebyl tak dobrý, kdyby nám nepomohly moderátorky z Literárně-dramatického oboru ZUŠ Vimperk pod vedením Dany Kubíčkové a kdyby netancovaly holčičky z Move to Live, které vedla Iveta Pavlíková.

 

Určitě jsme na někoho zapomněli a to nás mrzí. Bylo nás hodně. Ještě jednou děkujeme každému, kdo nám pomohl a všem z vás, že jste přišli, přispěli na obnovu Kapličky na Brantlově dvoře a dobře se bavili.

Díky vám všem byla Pohodová neděle skvělá. Všichni jsme společně přispěli na Kapličku a na účtu sbírky je k dnešnímu dni 69.536 Kč. Děkujeme a těšíme se na další ročník. Pomáhej Vimperku. Nakupuj tu! 😉

 

{gallery}vimperk/2018/11_listopad/nedele{/gallery}

 

Realizační tým Pohodové neděle

Martina Bělíková, Milan Dutka, Mirka Fridrichová Kunešová, Standa Hubáček, Šárka Janásková, Vlasta Komrsková, Petra Litvanová, Radek Spurný, Věra Vávrová a Věra Vávra  

 

{jcomments off}