Ledovka pokrývá silnice, hasiči žádají – nevyjíždějte!

Aktuálně ČHMÚ rozšířil výstrahu před ledovkou:

Meteorologové zpřísnili výstrahu před ledovkou na území Česka. Aktuálně je situace nejhorší na západě Čech, výstraha ale platí i pro zbytek Čech. V příštích dnech očekávají náledí i na Moravě a ve Slezsku.
 

Karlovarsko a Plzeňsko sužuje silná ledovka už od pátečního rána. Náledí na silnicích způsobilo už několik dopravních nehod. Meteorologové předchozí výstrahu ledovky zpřísnili a rozšířili její platnost na více krajů. Zároveň v západní části Čech zvýšili stupeň nebezpečí. Výstraha před silným větrem byla už zrušena.

Vysoké nebezpečí hrozí v Karlovarském kraji, Ústeckém kraji, Plzeňském kraji a Středočeském kraji. Meteorologové vyzývají k opatrnosti kvůli riziku úrazů při chůzi a vysoké nehodovosti. Spolu s hasiči doporučují omezit vycházení ven – zejména jízdu autem by lidé měli zvolit jen pro nezbytné případy.

 

 

Ve zledovatělých západních Čechách se staly desítky nehod. Nevyjíždějte, žádají hasiči

článek ZDE

ledovka

 

 

Lidé by měli počítat s možnými výpadky v dodávce elektřiny, zásobování a zdravotnických služeb. Doprava je v tomto počasí komplikovaná, takže by měli vzít v potaz možnost výrazného prodloužení jízdy.Výstraha platí do sobotního rána.

 

-zdroj: chmi.cz, nova.cz, novinky.cz-

{jcomments off}