Ing. Milan Pešek: Brzy

Brzy,

 

je oblíbené slovo nového zastupitelstva města Vimperk. Pokud se někdo dotáže milan pesekstarostky či radního na koaliční smlouvu, tak dostane pouze tuto odpověď. Od voleb konaných dne 5.10. – 6.10.2018 je to více jak dva měsíce, a když již druhý den po volbách byla jasná koalice, tak proč ty vytáčky při dotazu na koaliční smlouvu?

 

Noví zastupitelé udělali pouze to, že si zajistili naplnění vlastního korýtka! Za svého minulého působení neuměli toto koryto pořádně naplnit, ale úvěrový rámec do výše 180.000.000,- Kč, se který se dá libovolně nakládat, tak to je jiné kafe, a to bude asi to jablko sváru, tedy spíš meloun sváru, nebo ještě lépe celé pole melounů sváru, při tvorbě současné koalice. Prostě každý chce své místečko u korýtka. A jak vidět z reakce nového radního, nedají si z korýtka ujídat, a toto bude asi lepší odpověď na článek Věry Vávra o délce rekonstrukce Majovky, než jaké postřehy z tohoto článku zaznamenal Petr Samek.

 

Pokud o sumě 180.000.000,- Kč rozhodují „sporťáci“ jako jsou bratři Samkové, p. Hudeček a jejich vazalové, tak je reálné, že Vimperk se dočká tolik vytouženého biatlonového areálu včetně střelnice na Vodníku. K tomuto projektu ovládají všechny pozice a názor občanů Vimperka bude aktuální až za čtyři roky.

 

Takže bych to shrnul, ne brzy, ale pozdě bycha honit. Současné zastupitelstvo vyhrálo s přehledem volby, a proto jsou zmocněni občany Vimperka a přilehlých obcí k tomu, že si tu čtyři roky mohou dělat cokoli. To, že dostavbu areálu sportů měli všichni současní leadeři ve svém volebním programu jako prioritu a první co udělají, že dostavbu koupaliště zruší, už nikoho v příštích volbách nebude nezajímat. Neobtěžují se ani s nějakou analýzou, debatou s občany či hledání nějakého řešení, proč? No proto, že mají volných minimálně 100.000.000,- Kč, o kterých se ještě úplně nerozhodlo, za co je utratí, viz. rozpočet města Vimperk na rok 2019, ale věřím, že to vymyslí a občané budou další 10 let splácet úvěr jako mourovatí. Mé zkušenosti z minulého působení současného vedení jsou totiž pořád poplatné, cokoliv postaví, tak má jeden společný znak – bude to hlavně drahé!

 

Oprávněná obava z budoucího období je, kolik nezvratných a megalomanských projektů se podaří současnému vedení města prosadit a hlavně zrealizovat. Jediná naděje je, že tito lidé to umějí pouze papírově, ale realizaci nezvládají, tak snad máme šanci, že zůstane jen u papírů.

 

I přes tyto deprimující vyhlídky přeji všem úspěšný Nový rok 2019.

 

Ing. Milan Pešek  

 

{jcomments off}