Vodník a pohádky Martina Paštiky

 

 

Vodník a pohádky Martina Paštiky

 

 

 

       Martin Paštika zveřejnil text, který se týká mé osoby. K celému jeho vyjádření je třeba podotknout, že Věra Vávra neměla žádnou černou stavbu. Vimpersko neovlivňovalo Agenturu pro ochranu přírody a krajiny. Nemá a nemělo moc „obětovat“ Jaroslavu Martanovou. Taky nemáme nic proti tomu, aby Martin Paštika postavil na Vodníku penzion. Jednoduše řečeno, text Martina Paštiky je snůška překroucených skutečností. Odkud začít?

 

 

       Tak napřed třeba tou Věrou Vávrou:

       Žádnou černou stavbu jsem neměla a nemám žádné pozemky, kterých se týkaly změny územního plánu v roce 2015, o kterých Martin Paštika mluví. On si jen dovolil hrubý argumentační faul a moji osobu podle potřeby zaměňuje s mými rodiči.

 

 

       Stavěli oni a černou stavbu skutečně měli. Už to slyšel snad každý Vimperák, maminka o tom mluvila na zastupitelstvu, svou chyba přiznala a napravila. Martin Paštika se potřebuje opřít do mě, tak vytáhne už po několikáté tohle téma, které se mojí osoby netýká.

 

 

       Pak jsou tu mylné informace o pozemcích, ze kterých je zastavitelné území a díky nim mohla být nim dokončena ta černá stavba. Změnou územního plánu přišli moji rodiče o velkou hodnotu pozemků nad jejich domem. Celá louka, která jim patří, byla původně zastavitelným územím. V roce 2015 došlo k přeřazení její velké části ze zastavitelného území na plochu zeleně. Proč by rodiče měli platit změnu, která je fakticky připravuje o hodnotu pozemku? Ale to Martin Paštika nezkoumá. Tak třeba si dá tu práci a zjistí si, o kolik se zastavitelné plochy na pozemcích mých rodičů zmenšily a o kolik tím moji rodiče přišli. Město udělalo z velké zastavitelné plochy na pozemcích mých rodičů nezastavitelnou. Těch 950 metrů zastavitelné plochy, kterými se Martin Paštika ohání, je jen zlomek rozlohy zastavitelného území, které před změnou rodiče měli jako zastavitelné.

 

 

       A teď k Vimpersku:vavrova ml

       Kdy jsme řekli, že by Martin Paštika neměl stavět svůj hotel? Zase jde o překroucené tvrzení, které nemá s pravdou nic společného. Jde jen o to, že jeho hotel a spolu s ním i všechny stavby na Vodníku, které tam do budoucna vzniknou, budou vysoké maximálně 11 m. A to opravdu chceme, protože stavby, které budou vyšší, změní krajinný ráz údolí na Vodníku.

 

 

       Starostka Jaroslava Martanová v minulém volebním období sama odstoupila. Opravdu si Martin Paštika myslí, že Vimpersko má moc někoho ve Vimperku, jak sám říká „obětovat“? Zase vydává víc než o čemkoli jiném svědectví o svém myšlení a jeho zákrutách.

 

 

 

        Pak také píše, že Agentura pro ochranu přírody a krajiny postupovala pod naším vlivem a vypracovala svůj posudek nepodloženě bez platné metodiky.

 

 

        Tady končí všechna sranda. Opět se ukazuje, jak je Martin Paštika zvyklý pracovat. Automaticky a bez jakýchkoli znalostí předpokládá, že Vimpersko někoho ovlivňovalo. Taky si myslí, že instituce, kterým je jedno, kdo je Vávra nebo Paštika, postupují neprofesionálně. Máme se snad domýšlet, že takhle postupuje on sám a protože to neumí jinak, slepě předpokládá, že to tak dělají i druzí?

 

 

        Vimpersko nikdy agenturu v žádném ohledu neovlivňovalo. V jejím posudku, do kterého jsme nahlédli, stojí, že vycházela z platné metodiky vypracované autory Vorlem, Bukáčkem, Matějkou, Culkem a Skleničkou. Ale podle Martina Paštiky bude vycházet z platné metodiky až ten posudek, který on sám objednal.

 

 

       Je škoda, že představitelé města nechávají zajít celou věc až sem. Protože pořád – všem, osobním urážkám a nepravdám ze strany Martina Paštiky navzdory, platí otázka – proč nedostávají stejnou šanci všichni účastníci Změny č. 2 územního plánu Vimperk?

 

 

       Na to nám Martin Paštika zapomněl odpovědět a taky zapomněl připomenout, že ohledně této změny územního plánu má Vimpersko stejné právo do ní zasahovat, jaké má on sám. Na základě zmocnění veřejnosti je spolek Vimpersko a moje osoba (Věra Vávra) účastníkem pořizování 2. změny územního plánu. Stejně jako on věříme, že nejen městu nadřízené orgány, ale i naše vimperské zastupitelstvo bude postupovat profesionálně. To mimo jiné znamená, že nebude jednoho účastníka této změny upřednostňovat na úkor druhých.

 

 

       Víc nemám já ani Vimpersko k tématu co říct. Snad jen, že uděláme všechno pro to, aby si Vodník zachoval svůj přírodní charakter, jak jen to jde.

 

 

       Podle všeho, co bylo o mě a Vimpersku napsáno, se můžeme připravit na další texty, výpady a vtipy, které proti nám bud namířeny. Své věci věříme, nemusíme se nijak obhajovat, a proto nebudeme na další účelová vyjádření podobná tomu dnešnímu reagovat.

 

 

Mgr. Věra Vávra,
Vimpersko

 

{jcomments off}