Josef Baierl oceněn hejtmanem Plzeňského kraje

U příležitosti Dne učitelů převzali učitelé ocenění

 

Za svou dosavadní práci si převzalo ocenění z rukou hejtmana Josefa Bernarda a jeho náměstkyně Ivany Bartošové celkem 27 pedagogů ze škol a školských zařízení v Plzeňském kraji. Ocenění se pravidelně předává u příležitosti Dne učitelů, který připadá na 28. březen.

 

Ocenění si převzali pamětní medaili hejtmana Plzeňského kraje, pamětní list a koš s regionálními potravinami Plzeňského kraje. Nominace navrhují vždy ředitelé škol a školských zařízení společně se zástupci kraje.

 

“Situace ve školství není pro pedagogy vždy uspokojivá a já jsem velmi rád, že alespoň touto cestou můžeme ocenit jejich náročnou práci, mnohdy společensky dehonestovanou. Je to práce a poslání, protože právě vzdělávání mladé generace a vzdělání vůbec je pilířem společnosti,” uvedl hejtman Josef Bernard.

 

Mezi oceněnými je také sušický peagog Základní umělecké školy Františka Stupky, sbormistr

Josef Baierl

baierl uvod

 

Je sbormistrem Sušického dětského sboru, který letos oslaví 50 let výročí svého založení, a také pěveckého sboru Svatobor. Mezi kolegy i žáky je velice oblíbený.

Josef Baierl, který letos oslavil 77. narozeniny, je stále nositelem a realizátorem nových nápadů, kterými inspiruje nejen žáky, ale i své kolegy. Z řad sboristů pod jeho vedením vzešlo několik slavných jmen ve světě hudby. I přes úspěchy, kterých dosáhl, je pořád laskavý, skromný a pokorný.

 

 koncert svatobor14.12.201351

– tz pk, foto: archiv as –

{jcomments off}