alkohol

Požili, řídili, policistům neunikli…

Alkohol a návykové látky za volantem

 

KLATOVSKO –  měli štěst, že potkali policisty – další řidiče už neohrozili

 

O řidičské průkazy přišli dva muži a jedna žena z Klatovska  v průběhu víkendu.

V pátek 29. března jel se Š Felicia řidič po komunikaci v obci Milčice. Policisté z obvodního oddělení v Plánici jej zastavili padesát minut po osmnácté hodině. Při kontrole byla zjištěna totožnost osmatřicetiletého muže z obce na Horažďovicku. Provedená dechová zkouška an přítomnost alkoholu byla u muže pozitivní, s výsledkem 1,62 a opakovaně 1,59 promile alkoholu.

V Sušici policisté z obvodního oddělení kontrolovali v pátek 29. března na ulici Volšovská osmadvacetiletého místního  řidiče vozidla Citroën C2. Krátce po jednadvacáté hodině byl zastaven k běžné kontrole, během níž provedená dechová zkouška prokázala 1,89 a opakovaně 1,72 promile alkoholu v dechu.

Klatovech na ulici Dukelská strážníci městské policie kontrolovali v neděli 31. března řidičku vozidla značky Peugeot 307, kdy žena vykazoala známky opilosti. Na místo kontroly přivolali hlídku policistů a padesát minut po čtvrté hodině ranní se místní třiadvacetiletá žena podrobila dechové zkoušce, jejíž výsledek byl pozitivní – přístroj naměřil 1,88 a opakovaně 1,68 promile alkoholu.

Policisté uvedené dva muže a jednu ženu převezli do zdravotnických zařízení, kde se podrobili lékařským vyšetřením i odběrům krve. Všichni tři jsou podezřelí ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

 

SUŠICE – muž měl pozitivní test na návykové látky. Policisté zajistili vozidlo. 

V pondělí 1. dubna policisté z  obvodního oddělení zkontrolovali v Sušici na ul. Volšovská řidiče vozu Renault Megane. Kolem tři čtvrti na šest večer skončila kontrola pro řidiče nedobře – 33letý místní muž policistům nepředložil řidičský průkaz a ti navíc zjistili, že od letošního února za volant nesmí po dobu jednoho roku na základě rozhodnutí soudu. Policisté řidiče podrobili testu  na návykové látky, který prokázal přítomnost amfetaminu a metamfetaminu. Lékařskému vyšetření a odběru krve se muž podrobil ve zdravotnickém zařízení v Sušici.

V souladu s trestním řádem  policisté vyzvali muže, aby vydal motorové vozidlo, které následně zajistili. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

-tz Policie ČR-

{jcomments off}