Nejmladší sušičtí atleti přivezli medaili

V sobotu, 9.3.2019, se v nafukovací hale v Praze na Strahově konaly atletické halové přebory Plzeňského kraje jednotlivců v kategoriích atletických přípravek a minipřípravek. Vzhledem k tomu, že termín závodů letos ne kolidoval s termínem jarních prázdnin Klatovského okresu , tak se závodů mohlo zúčastnit více našich atletických nadějí. A pod vedením trenérek Jarky Křížové a Heleny Matouškové závody také úspěšně absolvovalo.

Za minipřípravku závodila Jolanka Vichrová a Marek Votava, za přípravku “větší” pak Štěpán Fornous, Libor Hlaváč, Šimon Kolář Šimon Kyrál, Toník Tláskal, jan Vondřička a děvčata Adéla Achsová, Nela Capcarová, Klára Javorská, Nina Daniela Kohoutová, Petra Kotálová, Alena Matoušková, Veronika Tomanová, Viktorie Vilhelmová a Terka Votavová.

11

V konkurenci cca 170 dětí z Plzně, Klatov, Stříbra, Nýřan, Domažlic, Přeštic a naší Sušice i při relativně malém počtu závodníků však naše výprava byla úspěšná a naši nejlepší se prosadili na pěkná umístění a všichni naší malí závodníci docílili výborných výkonů.

A cinkla i jedna medaile, kterou vybojovala Jolanka Vichrová skoku dalekém, kdy dosáhla výborného výkonu 302cm a překonala magickou hranici tří metrů. Kromě tohoto medailového umístění pak dále Jolanka obsadila krásné 4.místo v překážkovém běhu na 60m, výkonem 11,94s.

Rád bych však vyzdvihl i výkony všech ostatních našich malých závodníků; k medaili měla velmi blízko v překážkovém běhu na 60m Alenka Matoušková, která časem 10,72s vyhrála svůj rozběh a celkově skončila na 4. místě a dále výkonem 9,65s v hladkém běhu na 60m dělila 5-6. místo. Klára Javorská pak ve velmi kvalitním výkonu 333cm skončila ve skoku dalekém na krásném 5.místě, a stejnou příčku obsadila i v překážkovém běhu na 60m časem 10,84s.

01

Dále musím velmi pochválit Štěpána Fornouse, který vyhrál svůj rozběh v překážkovém běhu na 60 m výkonem 10,97s, a Viki Vilhelmovou, která vyhrála oba své rozběhy, a to jak ve sprintu na 60m, výkonem 9,93s, tak v běhu překážkovém na 60m, výkonem 11,42s.

Ve svých rozbězích se neztratili ani Honza Vondřička (při svých úplně prvních halových závodech) v překážkovém běhu na 60m, velmi dobrým výkonem 11,47s, ani Tonda Tláskal, také v překážkovém běhu na 60m, kdy skončil na 3.místě výkonem 13,07s. Rovněž naši vytrvalci, v dlouhém běhu na 600m, nám ostudu neudělali, jmenovitě Libor Hlaváč velmi pěkným časem 2:11,44min, i Šimon Kyrál výkonem 2:20,70min i Šimon Kolář v čase 2:22,40min. Mezi našimi děvčaty jediná Terka Votavová našla odvahu k tomuto dlouhému běhu a velmi pěkným výkonem 2:18,56min obsadila pěkné, 6. místo ve svém rozběhu.

03

Také ostatní naše “starší” děvčata bojovala na hranici svých možností a určitě jsou se svým vystoupením spokojena, kupříkladu Adéla Achsová s pěkným výkonem 11,91s v překážkovém běhu na 60m, či Nela Capcarová ve sprintu na 60m výkonem 10,15s, či Nina Daniela Kohoutová pěkným skokem do dálky v hodnotě 259cm. A také Petra Kotálová běžela rychle ve svém rozběhu “na překážkách” časem 11,28s a i Veronika Tomanová časem 13,01s.

A na závěr musím pochválit našeho benjamínka, Marka Votavu, který ve svém prvním závodě své sportovní atletické kariéry v rozběhu na 60m překážek porazil dva své soupeře a bojovným výkonem dosáhl času 13,31s.

09

“Výlet” do Prahy se všem velmi líbil, a atmosféra halových závodů pro všechny zúčastněné byla krásným zážitkem, neboť povzbuzování závodníků při závodech v tomto uzavřeném prostoru bylo často bouřlivé a nakažlivé svým sportovním nadšením.

 

 

Za mládežnické trenéry AO Sušice zapsal Jan Prášek.