Dvě nehody za sebou na stejné silnici

motorka

Srážka auta s motocyklem

KLATOVSKO – Na komunikaci první třídy číslo 22 došlo ke srážce. Motocyklista byl letecky transportován do nemocnice. 

 

V neděli 2. června letošního roku ve směru od Zavlekova na Klatovy jel po komunikaci I. třídy číslo 22 řidič s vozidlem značky Buick Riviera. V 10.30 hodin, jednašedesátiletý muž z obce na Strakonicku, vjel v levotočivé zatáčce částečně do protisměrné části vozovky a levou přední částí vozidla narazil do protijedoucího motocyklu značky Kawasaki Ninja, jenž řídil jednačtyřicetiletý muž z Plzeňska.

Motocyklista utrpěl zranění a byl letecky transportován do nemocnice v Plzni a jeho dechová zkouška byla s negativním výsledkem.

Řidič vozidla měl zkoušku pozitivní, kdy přístroj naměřil 0,43 a opakovaně 0,45 promile alkoholu a policisté muži zadrželi řidičský průkaz.

Po prohlídce motocyklu policisté zadrželi osvědčení o registraci vozidla.

Odhadnutá hmotná škoda činí 56 tisíc korun.

 

auto

Střet dvou vozidel

KLATOVSKO – Na komunikaci I. třídy číslo 22 došlo k další nehodě, o několik set metrů dále na křižovatce za vrchem Bukovák.

 

26letý řidič s vozidlem značky BMW z obce na Klatovsku jel ve směru od Kolince na křižovatku s komunikacemi směr Plánice, Horažďovice a Klatovy. Řidič zastavil u dopravní značky „Stůj, dej přednost v jízdě“.

Pravděpodobně  z nepozornosti najel poté řidič s autem dál do křižovatky kudy v tu chvíli projížděla řidička s vozidlem značky VW Polo ve směru od Klatov na Horažďovice. Došlo ke srážce, při níž byl VW Polo odražen mimo silnici na pole.

Řidička byla převezena k vyšetření do nemocnice v Klatovech, kde nebylo zjištěno žádné zranění.

Provedené dechové zkoušky byly u obou řidičů s negativními výsledky.

 

– p cr, red-

{jcomments off}