moto2

Potkáte se s nimi na silnicích

 

Dopravní policisté mají nové motocykly značky BMW

 

moto1

 

 

Dnes 30. května 2019 si oficiálně ředitel Služby dopravní policie brig. gen. Tomáš Lerch převzal v showroomu Renocar v Brně čtyřicet kusů motocyklů značky BMW. Jedná se o druhou část plnění v rámci veřejné zakázky na nákup celkem 55 kusů motocyklů, která je finančně pokryta z Fondu zábrany škod České kanceláře pojistitelů.  Motocykly budou nadále využívány dopravními policisty ve všech krajských ředitelstvích.

 

moto2

moto3

 

moto4

 

Nové policejní motocykly nahradí a zároveň doplní stávající flotilu služebních motocyklů a umožní dopravním policistům efektivněji reagovat na aktuální situaci v silničním provozu, zejména ve vztahu k rychlejšímu řešení mimořádných situací na pozemních komunikacích či komplikací v plynulosti silničního provozu,“ dodal ředitel ředitelství služby dopravní policie brig. gen. Tomáš Lerch.

 

40 kusů motocyklů BMW R 1250RT je směřováno primárně na dálniční oddělení a oddělení silničního dohledu jednotlivých krajských ředitelství police. Motocykly mají přizpůsobené ovládání výstražného a rozhlasové zařízení, včetně nápisové cedule tak, aby je mohl policista za jízdy bezpečně ovládat. Tento typ motocyklů je využíván i ostatními policejními sbory v rámci Evropy. Pořizovací hodnota jednoho stroje je přibližně 550 tisíc korun.

 

-tz p cr-

{jcomments off}