Malí zdravotníci u hasičů

 

Malí zdravotníci u hasičů

Na zajímavou návštěvu hasičské zbrojnice se vydaly děti z kroužku Malého zdravotníka. Účelem nebyla jen prohlídka hasičské techniky, výzbroje a výstroje, ale hlavně ukázka zdravotnického vybavení a pomůcek pro záchranu lidského života.

zdravotnici hasici 12

 

Malí zdravotníci se dozvěděli, co všechno takový hasič dělá, i co musí umět a znát. Společně si zopakovali nouzová telefonní čísla a probrali případy, ve kterých je lidé mohou použít. Prohlédli si vybavení a techniku místní jednotky, vyzkoušeli si hasičské doplňky, posadili se do zásahového vozidla a dozvěděli se spoustu zajímavých a odborných informací.

zdravotnici hasici 3

 

Následovala ukázka a zkouška dýchacího přístroje, který se používá v zakouřeném prostředí, ukázka přenosného defibrilátoru, nácvik masáže srdce a umělého dýchání na figuríně. Děti byly překvapeny náročností resuscitace a také tím, jak moc záleží na správném technickém provedení a na fyzické kondici. Další skvělou pomůckou, kterou si mohly vyzkoušet na vlastní kůži, byly vakuové fixační dlahy a matrace.

zdravotnici hasici 21

 

Děti si ale nejvíce užily závěr návštěvy. Protože bylo opravdu velké horko, mohly si všichni zastříkat z hasičské hadice a osvěžit se probíháním pod tryskající vodou.

 

Děkujeme všem hasičům, kteří se nám ochotně věnovali, především panu Bucifalovi za jeho vstřícnost a umožnění této akce.

-mk-

 

{gallery}susice/2019/06_cerven/deti_hasici/{/gallery}

{jcomments off}