Česko-německý projekt plný zážitků

prispevek obr            

 

logo-barevne-ve-formatu-jpg(1)

 

 

Česko-německý projekt

V květnu 2019 se třída tercie A sušického gymnázia zúčastnila společného projektu s partnerskou školou z Realschule Bad Kötzting. Cílem projektu bylo navázat kontakty s našimi německými vrstevníky, překonat tak jazykovou bariéru a získat nové poznatky. Do programu bylo proto zařazeno jazykové vzdělávání, sportovní aktivity, kultura, poznávání historie i současnosti.

 

tabor 7

 

 

První den jsme strávili v Sušici. Po skupinách jsme navštívili lanové centrum v Offparku, kde jsme mnozí překonali sami sebe a prokázali svoji odvahu a zdatnost. Součástí našeho programu byla také jazyková animace a motivační aktivity, které se uskutečnily v „Prostoru“ Oblastní charity Sušice. Zpočátku jsme se ostýchali, ale nakonec jsme jazykovou bariéru překonali. Společný den jsme zakončili v komunitním centru „Káčko“, kde každá třída předvedla svůj program a došlo i na společné vystoupení.

 

 

{gallery}susice/2019/06_cerven/zacatek/{/gallery}

 

{gallery}susice/2019/06_cerven/kacko/{/gallery}

 

Druhý den jsme autobusem vyrazili do Tábora. Ve zdejším Muzeu lega jsme zhlédli film o historii této stavebnice a obdivovali jsme úžasné modely sestavené z jejích kostiček. V Táboře jsme také navštívili Muzeum čokolády a marcipánu. Po prohlídce jsme se zde zúčastnili workshopu, během něhož jsme si vyzkoušeli modelování z marcipánu. Vytvořené výrobky jsme si pak mohli odnést. Naše cesta vedla dále do Prahy. Po ubytování a společné večeři jsme se vypravili do divadla Metro na skvělé představení černého divadla s názvem „Malý princ dnes“.

 

 

{gallery}susice/2019/06_cerven/tabor/{/gallery}

 

 

Poslední den nás čekala orientační procházka s průvodcem po Praze. Navštívili jsme nejzajímavější místa v centru, vyfotografovali jsme se u Lennonovy zdi, napsali na ni na památku vzkaz od tercie a pak už jsme se všichni těšili na společný oběd a hlavně na teplo v restauraci U Matěje Kotrby, protože počasí nám vůbec nepřálo. Pak už zbývalo jen nakoupit suvenýry a vydali jsme se na zpáteční cestu do Sušice.

 

Z našeho společného projektu jsme si odnesli spoustu zážitků a nových poznatků, získali jsme nové kamarády a zvládli jsme s nimi komunikovat v cizím jazyce. Projekt se nám velmi líbil, ocenili jsme pestrost a zajímavost aktivit, které byly do programu zařazené. Chtěli bychom poděkovat všem, kteří se na přípravě a realizaci projektu podíleli.

 

Za tercii A

Michaela Holečková, Gymnázium Sušice

 

Projekt se konal s finanční podporou Dispozičního fondu – Cíl 3 (ČR – Bavorsko) a s finanční podporou Česko-německého fondu budoucnosti.

 

{jcomments off}