1

Posádka Hondy nehodu zaplatila životem

Nedělní podvečer byl  na Klatovsku poznamenaný tragickou dopravní nehodou u Dolní Lhoty, kde se postupně střetly tři vozy. Nenapravitelně nehodu odnesla posádka Hondy – žena na místě spolujezdce zemřela při srážce, řidič prohrál svůj boj o život o něco později ve Fakultní nemocnici Plzeň.

 

Podle vyjádření policie jel v neděli 4. srpna v podvečer 85letý muž z Klatov ve voze VW Polo  od Dolní Lhoty na křižovatku ve směru od Janovic na Úhlavou na Klatovy.

 

Na křižovatce  došlo ke střetu s přijíždějícím vozidlem značky Honda Civic,  které  jelo po hlavní silnici od Klatov.  Honda se po nárazu dostala do smyku a přejela do protisměru, kde levou částí narazila do projíždějící  Dacie Logan.

 

1

 

2

 

Při dopravní nehodě spolujedoucí z vozidla značky Honda, 26letá žena z Klatovska, utrpěla zranění neslučitelná se životem a na místě zemřela. Řidič z vozidla Honda, 26letý muž z Klatovska, byl se zraněním letecky transportován do nemocnice, kde později na následky zranění zemřel.

 

Z vozidla Dacia řidič i spolujedoucí utrpěli středně těžká zranění a byli převezeni do klatovské nemocnice k ošetření.

 

U dvou řidičů byly provedeny dechové zkoušky s negativními výsledky, u řidiče z vozidla Honda nemohla být provedena. Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti.

Policie příčinu i okolnosti dopravní nehody dále šetří.

 

-p cr, red-