alkohol

Po Sušici jezdila s 2,02 promile

alkoholŘidičce z Prahy  naměřili v Sušici 2,02 promile alkoholu v dechu

 

V neděli 22. září letošního roku jela řidička s vozidlem značky BMW po Sušici v nočních hodinách. V ulici Gabrielova byla patnáct minut po třetí hodině v noci zastavena hlídkou policistů, kteří zjistili totožnost třiatřicetileté ženy z obce Praha-východ.

 

Žena se podrobila dechové zkoušce a přístroj naměřil 2,02 a opakovaně 1,95 promile alkoholu. Policisté ženu převezli do nemocnice k lékařskému vyšetření a odběru krve.

Řidička je podezřelá ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

 

 

Další krimi zprávy / Sušice, Klatovsko

 

Dvě srážky motocyklistů s vozidly

V sobotu 21. září jel na motocyklu značky Yamaha šestadvacetiletý muž z Plzně po komunikaci II. třídy číslo 191 ve směru od obce Janovice nad Úhlavou na Klatovy. V 17.30 hodin u obce Novákovice nedodržel bezpečnou vzdálenost za před ním jedoucím vozidlem značky Honda Accord, se kterým řidič odbočoval a zezadu s motocyklem do vozidla narazil. Při dopravní nehodě motocyklista utrpěl zranění a byl převezen k ošetření do nemocnice v Klatovech.

U obou řidičů byly provedeny dechové zkoušky s negativními výsledky. Odhadnutá hmotná škoda činí 70 000 Kč.

 

 

 

V pondělí 23. září došlo kolem 6.45 hodin k dopravní nehodě na komunikaci I. třídy číslo 27 v obci Luby u Klatov. Třiatřicetiletá žena z Klatovska s vozidlem značky Mitsubishi vyjížděla od domu na hlavní komunikaci, kde nedala přednost v jízdě jedoucímu řidiči (r.1965), který na motocyklu přijížděl z levé strany, a došlo ke srážce. Motocyklista utrpěl zranění a byl převezen do nemocnice v Klatovech k ošetření. Provedené dechové zkoušky byly u obou účastníků s negativními výsledky.

Odhadnutá hmotná škoda činí 22 000 Kč.

 

 

 

Zatímco spal, nový známý ho okradl

Policisté Obvodního oddělení Sušice přijali oznámení, na jehož základě zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádež. Poškozeným je třiačtyřicetiletý muž, který se v úterý (17.9.) ve večerních hodinách v sušické restauraci seznámil s člověkem, kterého poté pozval k sobě na návštěvu do svého bytu. Neznámý využil příležitosti, když majitel bytu usnul a ukradl mu finanční hotovost 7 800 korun a mobilní telefon Lenovo za 1 500 korun.

Policisté provedli ohledání místa činu a případ zaevidovali. Po neznámém pachateli pátrají. Hrozí mu až dva roky odnětí svobody.

 

 

 

Pohřešovaný muž byl nalezen

 

Po pohřešovaném muži pátrala více než stovka policistů. Pětatřicetiletý muž vyhrožující ukončením života byl nalezen policejní hlídkou, jak sbírá houby. 

Policisté dne 17. září 2019 v 12:45 hodin přijali oznámení mladé ženy, že její kamarád jí telefonicky oznámil, že má nezvladatelné osobní problémy a chce ukončit svůj život. V okolí Sušice ihed začalo několik policejních hlídek pátrat po čtyřiatřicetiletém muži, po kterém bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Telefon měl nedostupný.

Po několika hodinách pohřešovaný reagoval a kriminalistům napsal SMS zprávu, že je v pohodě, že se rozhodl udělat si pár dní výlet do lesa a vyčistit si hlavu. Další hovory kriminalistů však odmítl. Policisté po něm stále pátrali. Nalezli jeho vozidlo v obci Vracov. Na místo byli povoláni i psovodi se svými služebními psy. Do pozdních nočních hodin policisté po pohřešovaném stále pátrali a v pátrání pak pokračovali následující den v ranních hodinách.

Ráno byli do akce povoláni opět psovodi, policisté na čtyřkolkách a také vrtulník. Ve 12:32 hodin byl pohřešovaný muž v pořádku nalezen hlídkou sušických policistů při sběru hub u odbočky na Humpolec mezi Albrechticemi a Ostružnem. Byl převezen do nemocnice na vyšetření.

Do pátrací akce bylo zapojeno více než sto policistů, dále také hasiči a strážci Národního parku Šumava.

 

-p cr-

{jcomments off}