policie

Podvedená při seznamování, myslivec chtěl utéct před policisty

policie
Podvedena při seznamování

KLATOVSKO – Vydával se za cizince, který slouží v armádě a chtěl poslat peníze. 

 

Policisté na oddělení hospodářské kriminality přijali oznámení o podvodném jednání. V září letošního roku poškozená žena z Klatovska komunikovala prostřednictvím komunikačních sítí s neznámým mužem, který vystupoval jako cizinec sloužící v armádě.

Údajně byl nemocný a chtěl přijet za poškozenou s tím, že potřebuje finanční hotovost k ukončení služby. Následně si žena psala údajně i s jeho velícím důstojníkem. Žena ve dvou platbách odeslala finanční hotovost na účet vedený v cizině.

Pachatel úmyslným jednáním uvedl ženu v omyl a obohatil se o několik desítek tisíc korun. Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvod.

 

Policisté opakovaně apelují na občany, aby byli prozíraví!  Objasňování této trestné činnosti je velmi složité. Občané mnohdy podvodníkům přímo „nahrávají“, protože se chovají důvěřivě a lehkovážně.

 

***

 

Převážel hlavu jelena

KLATOVSKO – Řidič jel s vozidlem a zahlédl hlídku policistů, odbočil a poškodil zábradlí. Policisté ve vozidle uviděli uříznutou hlavu jelena. 

 

V obci Červené Poříčí policisté z obvodního oddělení ve Švihově prováděli dohled nad silničním provozem v neděli 29. září letošního roku. K místu stanoviště hlídky přijížděl řidič s vozidlem značky Škoda Fabia, ale po spatření policistů náhle a prudce odbočil v křižovatce, nezvládl řízení, vjel na chodník a narazil do zábradlí. Policisté okamžitě začali šetřit dopravní nehodu a zjistili, proč se šestatřicetiletý muž ze Švihovska chtěl vyhnout policejní kontrole – ve vozidle totiž převážel čerstvě oddělenou hlavu od těla jelena evropského.

 

Muž je členem mysliveckého sdružení. Případ převzali policisté z oddělení hospodářské kriminality a dalším prověřováním zjistili, že údajně našel nedaleko obce Keply v lesním porostu uhynulé tělo jelena evropského, kterému uřízl nožem z těla hlavu s trofejí nepravidelného čtrnácteráka. Muž nebyl oprávněn takto konat, hlavu s trofejí si chtěl ponechat pro vlastní potřebu.

Poškozeným vznikla škoda, která bude vyčíslena dodatečně.

Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež.

 

-p čr-

{jcomments off}