15

Galavečer talentů Plzeňského kraje

I malé hvězdy září velkým leskem

15

 

II. ročník Perly Plzeňského kraje

Za podpory a záštity hejtmana Josefa Bernarda se opět uskutečnil 19. října 2019 na Nové scéně Divadla J. K. Tyla v Plzni II. ročník umělecké ceny pro nadané a mimořádně nadané žáky Perla Plzeňského kraje.

 

Ve vyprodaném divadle mohli diváci za účasti hostů z řad zástupců Plzeňského kraje, města Plzně a významných partnerů z řad spolupracovníků a partnerů střediska volného času Radovánek shlédnout skvělé a mimořádné výkony mladých lidí, osobností mladé umělecké populace. Mezi váženými hosty nechyběl hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard, primátor města Plzně Martin Baxa, ředitel Divadla J. K. Tyla Martin Otava, náměstkyně hejtmana Marcela Krejsová, vedoucí odboru školství mládeže a sportu Jaroslava Havlíčková, z řad vážených partnerů pak za skupinu ČEZ Vladimíra Rossendorfová a za Lions Club Plzeň Bohemia prezidentka Jana Tlustá.

 

Stříbrný šperk věnovala vítězům společnost Vivantis a.s. z Chrudimi.  Perla na stříbrném řetízku bude v Plzeňském kraji zdobit nadané a talentované Perly Plzeňského kraje.

 

Celému úspěšnému galavečeru předcházela myšlenka umožnit umělecky nadaným dětem z Plzeňského kraje ukázat své schopnosti a za své úspěchy mít možnost být odměněn hejtmanem.

 

9

 

Galavečer probíhal pod taktovkou trenéra, pedagoga, baletního mistra a choreografa Petra Čejky za významné podpory a spolupráce s Petrou Šeda Neprašovou.

 

Perlu – krásnou skleněnou plastiku hejtmana Plzeňského kraje zpracoval a vytvořil Rudolf Podlipský z Katedry výtvarné výchovy a kultury Pedagogické fakulty ZČU.

 

 

Laureáty ocenění Perla Plzeňského kraje za školní rok 2018/2019 jsou:

  • UNIQUE Plzeň – Kategorie Tanec  Obor Společenský tanec

  • Adéla Faitová – Kategorie Tanec Obor Sólový tanec

  • Dance team Venduly Brettchneiderové – Alfréd Kubec, Adolf Kubec a Lukáš Faul – Kategorie Tanec Obor Moderna formace

  • Spider dance company – Kategorie Tanec Obor Street formace

  • Taneční studio STEP BY STEP – Kategorie Tanec Obor Jazz a step

  • Dětský folklórní soubor Sluníčko – Kategorie  Hudba Obor Folklór

  • TŠ Dance Nation  – Kategorie Tanec Obor Disco formace

  • Smyčcové kvarteto ZUŠ Sokolovská Plzeň – Kategorie Hudba Obor Komorní hra

  • Orchestr Tremolo – Kategorie Hudba Obor Orchestr a pěvecké těleso

  • Jakub Ošmera – Kategorie Hudba Obor Sólový zpěv

  • Kateřina Švecová – Kategorie Hudba Obor Sólová hra na hudební nástroj

  • Anna Manglová – Kategorie Výtvarné umění a design

     

Novinkou letošního ročníku bylo předání Hejtmanovy srdcovky, jejíž držitel byl hejtmanem vybrán až během večera na základě jeho osobních pocitů. Letos pana hejtmana nejvíce okouzlil Orchestr Tremolo ze ZUŠ Třemošná.

 

Perla Plzeňského kraje má také silně charitativní podtext. Spolupracuje s projektem Díky dětem, jehož garantem je Nadace 700 let města Plzně a výtěžek z prodeje vstupenek je tak na tento projekt zasílán.

 

{gallery}susice/2019/10_rijen/perly/{/gallery}

-tz pk-