Opilci zaměstnali policisty, alkohol a drogy u řidičů

Alkohol převzal vládu nad rozumem

 

Dva opilci vzbudili veřejné pohoršení

SUŠICE – V pátek dva opilí muži zaměstnávali policisty. Nadýchali téměř tři promile a byli převezeni do protialkoholní stanice. 

 

Policisté z obvodního oddělení v Sušici v pátek 1. listopadu letošního roku přijali oznámení o dvou mužích, kteří vzbudili veřejné pohoršení.

 

Před dvanáctou hodinou dopoledne na ubytovně v ulici Pravdova se nevhodně choval devětačtyřicetiletý cizinec. Provedená dechová zkouška byla s výsledkem 2,42 promile alkoholu. Policisté muže zajistili a je podezřelý ze spáchání přestupku proti veřejnému pořádku, protože vzbudil veřejné pohoršení.

 

Kolem 19.30 hodiny se další muž na veřejném prostranství  nepatřičně choval na parkovišti u obchodního domu na ulici Nádražní. Policisté přijeli na místo, zjistili totožnost místního sedmadvacetiletého muže, kterého vyzvali, aby se podrobil dechové zkoušce a přístroj ukázal hodnotu 2,71 promile alkoholu. Policisté muže zajistili, tento se k hlídce choval agresivně a úmyslně znečišťoval vnitřní prostory služebního vozidla. Opilý muž na zakročující policisty vykřikoval, že má infekční onemocnění.

 

Muž je podezřelý ze spáchání přestupků proti veřejnému pořádku, kdy neuposlechl výzvy úřední osoby při výkonu její pravomoci, znevážil postavení úřední osoby při výkonu její pravomoci a vzbudil veřejné pohoršení.

Za doprovodu policistů byli uvedení muži převezeni do protialkoholní záchytné stanice v Plzni.

 

***

 

Řídil s alkoholem v krvi

HORAŽĎOVICE – Při kontrole řidič vozidla nadýchal téměř jedno promile alkoholu. 

Dopravní policisté kontrolovali v Horažďovicích řidiče vozidel a v pátek 1. listopadu tohoto roku zastavili na ulici Blatenská řidiče vozidla značky Renault Master. Při kontrole ve 12.25 hodin zjistili totožnost pětačtyřicetiletého muže z obce u Strakonic, který se podrobil dechové zkoušce a přístroj naměřil 0,98 a opakovaně 0,97 promile alkoholu. Řidič přiznal požití alkoholu dopoledne i předcházející den. Policisté muže převezli do zdravotnického zařízení v Sušici, kde se podrobil lékařskému vyšetření i odběru krve.

 

 

Porušil dopravní předpisy

 

KOLINECKO – Řidič měl pozitivní test na návykové látky a řídil bez řidičského oprávnění

 

V sobotu 2. listopadu policisté z obvodního oddělení v Kolinci prováděli hlídkovou činnosti v obci Velhartice. V jedenáct hodin dopoledne zastavili na komunikaci III. třídy číslo 1718 vozidlo značky VW Transporter. Při kontrole zjistili totožnost sedmatřicetiletého muže z Kašperských Hor, který není držitelem řidičského oprávnění. Provedená dechová zkouška byla u řidiče s negativním výsledkem, ale test na návykové látky měl pozitivní na konopí a metamfetamin.

 

Policisté muže převezli do zdravotnického zařízení v Sušici k lékařskému vyšetření i odběrům biologických materiálů. Muž je podezřelý ze spáchání přestupků.

 

-p cr-

{jcomments off}