Mladý život skončil na silnici

zdanov

 

Nedělní tragická dopravní nehoda zasáhla navždy do života několika rodin

22. prosince 2019 v 19:59 hodin došlo na silnici III. třídy č. 19524 mezi obcemi Ždánov a Draženov k dopravní nehodě s tragickými následky.

 

Osmnáctiletý řidič osobního automobilu tovární značky Peugeot 406 jel ve směru jízdy od Draženova na Ždánov. Nepřizpůsobil rychlost jízdy a po průjezdu pravotočivé zatáčky dostal na přímém úseku pozemní komunikace s vozidlem smyk.

 

Vjel do protisměru, kde bočně narazil do protijedoucího osobního vozidla tovární značky Ford Fiesta, které řídil pětadvacetile­tý muž.

 

Při střetu došlo ke zranění řidiče vozidla Peugeot, jeho šestnáctiletého spolujedoucího a šestnáctileté spolujedoucí. Sedmnáctiletá spolujedoucí z tohoto vozidla utrpěla zranění, kterému na místě podlehla. Zraněn byl i řidič vozidla Ford.

Požití alkoholických nápojů u obou řidičů před jízdou policisté vyloučili dechovými zkouškami.

 

Škoda na vozidle Peugeot byla vyčíslena na 35 tisíc korun, na vozidle Ford vznikla škoda 50 tisíc korun.

 

Případ si převzali domažličtí kriminalisté, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů usmrcení z nedbalosti a těžké ublížení na zdraví z nedbalosti.

 

-hzs cr-

 

Krimi zprávy z regionu

 

Usnul na ulici

KAŠPERSKÉ HORY – Muž s 2,71 promile usnul u obvodního oddělení, byl převezen do protialkoholní stanice. 

V sobotu 21. prosince letošního roku, krátce po jedenácté hodině dopoledne v Kašperských Horách byl nalezen u objektu obvodního oddělení silně podnapilý muž, který zde usnul. Na výzvu policistů se místní čtyřiačtyřicetiletý muž podrobil dechové zkoušce a přístroj naměřil 2,71 promile alkoholu. Za doprovodu policistů byl muž převezen do protialkoholní záchytné stanice v Plzni.

Muž je podezřelý ze spáchání přestupku.

 

Havaroval pod vlivem alkoholu

KOLINEC – Při projetí zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy, vyjel mimo vozovku, kde se v příkopu s vozidlem převrátil na bok. 

kolinec1

kolinec2

 

 

 Ve čtvrtek 19. prosince 2019 v 00:45 hodin jel devatenáctiletý řidič ze Sušice s osobním vozidlem tovární značky Škoda Octavia po pozemní komunikaci II. třídy č. 187 ve směru jízdy od obce Brod na obec Kolinec a při projetí levotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a dopravně technickému stavu pozemní komunikace, vyjel mimo vozovku, kde se v silničním příkopu s vozidlem převrátil na bok. Škoda na vozidle byla vyčíslena na 40 tisíc korun. Policisté řidiče vyzvali k dechové zkoušce ke zjištění, zda neřídil vozidlo pod vlivem alkoholu. Odborné měření elektronickým přístrojem ukázalo pozitivní výsledek 1,04 promile alkoholu v krvi. Policisté řidiči zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

Poškodil výlohu

HORAŽDOVICE – Neznámý pachatel rozbil devět výloh bývalé prodejny v přízemí bytového domu. Dále poškodil zateplenou fasádu. Škoda byla vyčíslena na 90 tisíc korun. 

Dne 17. prosince 2019 přijali policisté Obvodního oddělení Horažďovice oznámení o poškození několika výloh a fasády na budově bývalé prodejny v obci Horažďovice. Po příjezdu na místo zjistili, že neznámý pachatel poškodil celkem devět výloh o rozměrech 150 krát 230 centrimetrů a další dvě výplně o ploše 87 krát 209 centrimetrů z izolačních dvojskel. Současně poškodil i zateplenou fasádu sloupků mezi skleněnými výplněmi. Škoda byla vyčíslena na 90 tisíc korun. Policisté provedli ohledání místa činu a šetření v okolí. Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci. Po pachateli pátrají.

 

{jcomments off}