babis

Oslovení premiéra ohledně Sušické nemocnice

 

Oslovení premiéra ohledně Sušické nemocnice

 

 

 

       I toto by mohla být cesta. Možná trochu naivní, nicméně z osobní zkušenosti vím, že někdy přijde pomoc od někoho od koho by to člověk nečekal. Proto jsem si dnes ráno ukrojil půl hodinky času, možná by stálo za to, aby si lidé ten příspěvek vyhledali a přidali se k diskuzi.

 

 

       Dobrý den pane premiére,

už jsem zde zaznamenal upozornění na Sušickou nemocnici. Dovolím si tedy co nejstručněji zrekapitulovat situaci kolem této nemocnice, která je konkrétním příkladem toho, kde by se Rada vlády nebo ideálně vy osobně mohli angažovat. Sušická nemocnice se spádovou oblastí cca. 45 tisíc obyvatel je v těchto dnech i s aktivním přispěním zastupitelů ANO likvidována a vše směřuje k tomu, že z nemocnice, kde byly úspěšně nastartované ozdravné procesy, povedlo se sehnat kvalitní personál a přístrojové vybavení bude během několika měsíců v lepším případě obyčejná poliklinika, v horším případě další LDN-ka. Pokusím se maximálně stručně. Odvolaným jednatelům panu Radovi a Haisovi se podařil malý zázrak. Nemocnice se po letech provozu pod nadvládou Penta Hospitals vrátila pod křídla města. Během relativně krátké doby se podařilo otevřít uzavřená lůžková oddělení, zprovoznit internu, chirurgii i jednotku intenzivní péče. Nemocnici se podařilo stabilizovat a vše směřovalo k tomu, aby se nemocnice během následujících 2-3 let dostala z červených čísel a hospodařila s vyrovnaným rozpočtem, v lepším případě s mírným ziskem. Proto pro většinu obyvatel Sušicka bylo odvolání jednatelů pana Rady a Haise obrovským nemilým překvapením, když i objednaná analýza/audit jasně prokázal, že z jejich strany nedošlo k žádným pochybením, nastavené procesy byly správné a všechny výše zmíněná nově otevřená oddělení měli velkou šanci během následujících 2 let přinášet nemocnici mírný zisk.

 

Problém Sušické nemocnice se odrazil i v nedávných volbách, kde strany ODS + ANO u občanů nezískali obvyklou podporu – což je přímá reakce na jejich hlasování o odvolání úspěšného vedení. V současné době občané Sušice i přilehlého okolí pořádají spontánní akce na podporu nemocnice, vedení města byla předána petice, včera město navštívili dva senátoři. Proto si myslím, že toto je konkrétní případ, který by neměl uniknout vaší pozornosti, toto je konkrétní příklad, kde máte možnost se osobně angažovat, vyžádat si přesná čísla o hospodaření, zrealizovat schůzku s panem Radou a Haisem, kteří vás jistě ochotně hlouběji zasvětí do problematiky Sušické nemocnice. A v neposlední řadě jsou to právě vaši 3 radní za hnutí ANO, kteří mohou pomoci složitou situaci odblokovat. Věřím, že si vy osobně, nebo někdo z vašeho poradního týmu tento příspěvek přečte a občané Sušicka snad již brzo poznají, že heslo “Ano bude líp” myslíte skutečně vážně. 

 

 

S přáním hezkého dne

Miloslav Sova 

 

babis

 

{jcomments off}