policie

Krimi z regionu: Zpronevěra, pátrání, opilec za volantem…

Zpronevěra

KLATOVSKO – Pracovnice si ponechala svěřené prostředky pro vlastní potřebu 

Policisté z oddělení hospodářské kriminality ukončili prověřování zpronevěry. Usnesení o zahájení trestního stíhání převzala od komisaře třiačtyřicetiletá žena z Horažďovicka, která byla obviněna z přečinu zpronevěra. Žena, v době od měsíce dubna do poloviny května letošního roku, pracovala jako zaměstnankyně pošty. Obviněná si přisvojila svěřené hodnoty, kdy se jednalo o zásilky na dobírku a finanční hotovost, které použila pro vlastní potřebu a svým jednáním způsobila škodu za 29 099 Kč.

Žena trestný čin spáchala v době, kdy byl na našem území vyhlášen nouzový stav, tzn. V době od 12. března do 17. května 2020.

 


houska

Pátrání po hledaném muži

KLATOVSKO – Muž se pohybuje na neznámém místě. Na muže vydaly dva soudy příkazy k zatčení a státní zastupitelství souhlas se zadržením. 

 

Policií ČR bylo vyhlášeno celostátní pátrání po hledané osobě:

https://aplikace.policie.cz/patrani-osoby/PersonDetail.aspx?person_id=15240322180304

Pozn. Pokud byla osoba vypátrána, odkaz nelze zobrazit.

 

Policie žádá občany, kteří by mohli podat jakoukoli informaci o pobytu, pohybu či výskytu hledaného muže, aby neprodleně podali zprávu Policii ČR na telefon číslo 158 nebo  osobně na policejní služebnu.

 Informace můžete sdělit i prostřednictvím e-mail: kt.ook.podatelna@pcr.cz.

 

Ukradla platební kartu

KLATOVSKO – Podezřelá žena byla vedena v pátrání a v pátek převzala sdělení podezření. 

Policisté na obvodním oddělení v Sušici, ve druhé polovině července letošního roku, přijali oznámení o krádeži platební karty a neoprávněném výběru finanční hotovosti.  Žena odcizila, na blíže nezjištěném místě v Sušici, v době od 23. do 24. července platební kartu, kterou použila k neoprávněnému výběru finanční hotovosti ve výši 9 tisíc korun z bankomatu.

Policisté následujícím prověřováním zjistili jednadvacetiletou ženu z Plzně, která se představovala poškozenému jiným příjmením. Policisté po ženě vyhlásili celostátní pátrání dne 12. září, protože státní zastupitelství vydalo na ženu předběžný souhlas se zadržením, z důvodu pátrání po jejím pobytu.

V pátek 9. října se podezřelá žena dostavila osobně na obvodní oddělení v Plzni. Ve zkráceném přípravném řízení převzala sdělení podezření ze spáchání přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Dalším šetřením několika oznámení poškozených občanů v Plzeňském a Karlovarském kraji bylo zjištěno, že se seznamuje s osamocenými muži nebo se pod různými záminkami dostane do rodin, kde zmizí různé věci i peníze.

 


 

Nebezpečný opilý řidič způsobil nehodu

KAŠPERSKOHORSKO – Muž jel s vozidlem a narazil do dalšího vozidla. Nadýchal 2,58 promile alkoholu. 

Ve směru od obce Modrava na Srní jel v pátek 9. října 2020 devětadvacetiletý muž z obce na Kašperskohorsku s vozidlem značky VW Jetta. Ve 12.30 hodin při průjezdu pravotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost jízdy a následně na přímém úseku narazil do vozidla Citroën C5, které bylo odraženo na stojící vozidlo značky Škoda Octavia. Vozidlo Citroën po nárazu přejelo do levé části vozidlo a narazilo do svodidel.

Řidič z vozidla Škoda byl převezen do nemocnice ve Strakonicích k ošetření.

U řidiče vozidla VW Jetta byla provedena dechová zkouška a přístroj naměřil 2,58 a opakovaně 2,49 promile alkoholu.

Policisté řidiči zadrželi řidičský průkaz a je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Řidič souhlasil s lékařským vyšetřením a byl převezen do nemocnice v Sušici, kde byl proveden i odběr krve.

Odhadnutá hmotná škoda činí 180 tisíc korun.

 


 

– p cr-

{jcomments off}