Sušická nemocnice: dopis čtenářky

 

 

Dobrý den všem do Sušice,

především pak všem dobrým lidem usilujícím a bojujícím o další kvalitní chod Sušické nemocnice. 

 

Bohužel se toto pozdravení nevztahuje na ty, kteří nemocnici podkopávají a dostávají jí do kolen, v čele s vládnoucím starostou Petrem Mottlem, který ze svého rozmaru nechal vyhodit z nemocnice Pavla Haise a Václava Radu a předal velení již známému a všemi špatnostmi protřelému Bc. Jiřímu Vlčkovi, který se postaral o dluh nejen Klatovské nemocnice, ale i o téměř zničení společnosti “Medica Filter” v Kašperských Horách, odkud ho vynesli v zubech a dodnes se s nimi soudí. 

Bc. Jiří Vlček se nestydí za to, že v nemocnici dne 3.10.2020 zavřel lůžkovou chirurgii a nedoléčené pacienty nechal převážet do Klatov a zbytek k domácímu léčení, kde byli odkázáni na rodinu, na Záchrannou službu a na konec také na den co den docházející zdravotní sestry.

V jeho neustálém lhaní se stále objevuje Covid a 12-14 Covidových pacientů na celé nemocnici. Jenže v tom lhaní jaksi opomněl říci, že zavřel Internu, ARO z důvodu odcházejících lékařů, zdravotních sester a personálu vůbec, jelikož se pod ním nedalo pracovat bez stresu a v klidu. Další personál vyházel pro nadbytečnost. Víme své, ač nežijeme v Sušici, ale v Kašperských Horách.

 

Ale proč toto vše píšu? Z důvodu, že mezi vyhozenými pacienty byl i náš děda pan Isidor Šuba, který neměl Covid, tudíž ani nemocnicniční péči. Měl rakovinu žaludku, která postupovala tělem jak jedovatý had, stejně plíživě… Až uštknul a náš děda 1.12.2020 odešel v tichosti lesní cestou… Jeho parte bylo vystaveno i v Sušici, jelikož ho znalo spoustu lidí a jeho úmrtí bude zmíněné i v Sušických novinách.

 

130907680 1026824294464071 2588588378972747424 n 

 

A nyní se ptám: Koho vina je, že pacienti bez nemocniční péče umírají ve většině případů doma, jako v Kašperských Horách, kde jsme zaznamenali 3 úmrtí během jednoho týdne? Koho se ptát na důvody, které k tomu vedou? Ano, ukažme si na ně prstem, na ty, jež sedí ve vedení sušické radnice. Ano, je to jen jejich VINA a oni a jejich černé svědomí by měli nést následky za mrtvé a jejich rodiny. V neposlední řadě samozřejmě spolu s nimi i jednatel Bc. Jiří Vlček. To je prostě NEODPUSTITELNÉ a měli by za to nést následky TI, kteří dopustili, aby nemocnice nefungovala!!! VÁM DÁVÁM VINU za našeho dědu!!!

A když už sem píšu, tak i proto, abych touto cestou poděkovala primáři Ondřeji Krajníkovi, který dědu operoval a staral se o něj po dobu, kdy byl děda v nemocnici, děkuji i všem sestřičkám, které náš dědeček i v té nemoci rád pobavil a rozesmál. Jeho smích tady na zemi bohužel utichl a teď už ho rozdává tam nahoře, kde už je spokojený a zdravý. Tímto děkuji i záchranářům ze Sušice, kteří za naším dědou jezdili.

Vám všem lidem dobré vůle v Sušici přeji krásné Vánoce, vánoční svátky a jejich prožití a taktéž Šťastný Nový Rok 2021 a hlavně plno zdraví, opatrujte se teď i v Novém Roce, když nemáme plně funkční nemocnici pro všechny.

 

 

Jsem Vám s pozdravem a Slunce v duši Mirka Langerová z Kavrlíku.

{jcomments off}