photo5902142495251347124

Názor čtenářky: Tak vám děkujeme

TAK VÁM DĚKUJEME

 

– aneb politická moc a peníze jsou více, než zabezpečení a ochrana zdraví lidí

 

Je mi těžko u srdce, když vidím, co se v dnešní době děje. A zvláště v Sušické nemocnici. To, co po desetiletí fungovalo, a dobře fungovalo, se likviduje a ničí. Je mi 76 let a v této nemocnici jsem pracovala od roku 1963. Všechna oddělení odváděla skvělé výsledky, kolektivy byly sehrané, dalo by se říci „jedna rodina“, což nejde s dnešní situací srovnat. Bylo postaráno o zdraví lidí nejen ze Sušice, celé Šumavy, ale za ošetřením jezdili lidé z daleka. 

 

To, co se děje v dnešní době nemocnici umrtvuje. Je to nezodpovědné, brát si na svědomí zdraví a životy lidí. Podle mého názoru bylo prvopočátkem všeho pronajmutí nemocnice společnosti Nemos/Penta. Druhé ničení nemocnice, bohužel, pokračuje i nyní, za pomoci výmluv, že nejsou peníze. Přestože se nemocnice již pomalu rozjížděla a peníze byly vloženy právě na zprovoznění již dříve uzavřených oddělení. Lidem, kteří způsobili útlum nemocnice přeji, aby nikdy nepotřebovali rychlou zdravotnickou pomoc a nemuseli jet desítky kilometrů za ošetřením, jiné přeplněné nemocnice aby si je nepřehazovaly jako horký brambor, a aby nakonec nebylo pozdě.

 

Nedopusťme již podruhé nemocnici zničit! Správný hospodář si svůj majetek chrání a nezaprodává ho společnostem, kterým jde jen o peníze. Není také dobré dávat vinu lékařům a lidem, kteří se snažili nemocnici znovu postavit na nohy.

 

Nikdy jsem si nemyslela, že se dožiji takovýchto konců, kdysi skvělé a vyhlášené, Sušické nemocnice. Vy, kteří jste se o tento stav zasloužili, přemýšlejte, co jste nám lidem, žijícím na Šumavě i okolí , způsobili. Vím, že se mnou, jako starou ženou, která se snad do dnešní doby už ani nehodí, nemusí každý souhlasit. Svůj názor na tuto smutnou věc píši sama za sebe.

 

Bývalá zdravotní sestra Anna Hanigerová

 

{jcomments off}