peseknove

Papalášismus

 

Papalášismus

 

 

       Se zájmem jsem si přečetl článek paní Martanové a kvituji, že si rozšiřuje slovní zásobu zejména z právní terminologie, škoda jen, že si nerozšiřuje i právní vědomí a vůli prosazovat zájmy města.

 

      Oznamuje veřejnosti, že již pátek dne 5.11.2021 provedli terénní šetření na staveništi Vodník, společně s místostarostou a panem Kalousem, kde si ověřili tvrzení paní Vávrové, že zde dochází k ukládání zeminy ze stavby manželů Paštikových na pozemcích města, a to bez stavebního povolení a bez souhlasu vlastníka pozemku.

 

       Přeskočím další učiněné kroky, které v podstatě má v povinnosti starostka a pozastavím se nad její reakcí k podnětu paní Vávrové ze dne 5.11.2021, kterým se domáhala zjednání nápravy protiprávního jednání manželů Paštikových, cituji:skladn

 

 

       „Z obsahu podnětu paní Vávrové lze dovodit, že se asi ode mne očekává, že nařídím investorům stavby či majiteli firmy okamžité odstranění zeminy a stanovím přesný postup prací. Nebo se očekává, že město provede odstranění zeminy na vlastní náklady a pak je bude po stavebníkovi či firmě vymáhat.

 

       Takovéto pravomoci však starosta nemá. V mé pravomoci bylo domáhat se zastavení provádění nepovolených prací, což jsem také učinila, o dalším způsobu užívání dané nemovitosti však musí rozhodnout příslušné orgány města, tedy rada nebo zastupitelstvo. To se také na nejbližším zasedání příslušných orgánů stane a následně budeme konat podle jejich rozhodnutí.“

 

 

       Tento článek byl uveřejněn na webu vimperk.eu dne 10.11.2021 a zasedání rady města je vždy v pondělí, tedy dne 8.11.2021 a já se ptám: Proč paní Martanová neinformuje veřejnost, jaké kroky učinil příslušný orgán města, tedy Rada města?

 

       Trapnost starostky, která dále poukazuje na doby, kdy si předseda národního výboru s legitimací členství ve straně mohl rozhodovat z politické moci o všem, snad ani není nutné komentovat.

 

       Spíše by stálo za zamyšlení, jak se stalo, že podnikatel s kapsami plných, ale jen slibů, mohl ovládnout celé vedení města a může si dělat, co se mu zlíbí, čímž se rád v opilosti vychloubá a praxi ještě radši činí.

 

       Paní Martanová, současný stav na Vodníku je odrazem toho, jak jste si pana Paštiku vychovali a co všechno jste mu dovolili, anebo když nad tím více uvažuji, je to spíš obráceně. Paní Martanová, situace na Vodníku odráží skutečnost, jak si Vás a Vaše poskoky pan Paštika vychoval.

 

       Jak dlouho budeme muset být svědci toho, jak jsou vedením města ohýbány zákony a neplněny pokyny nadřízených orgánů, jen aby bylo vyhověno chtivému, či spíš nenasytnému bažení po majetku a moci jednoho člověka?

 

       A závěrem, myslím, že je minimálně slušnost poděkovat občanovi za to, že vykonává práci za úředníky města, kteří jsou za to, aby chránili městský majetek, velice dobře placeni. Nikde v článku paní Martanové jsem nezaznamenal, že by se kontrolní orgány zajímaly o stavební deník, nebo o stavební dozor apod., anebo zda jsou i zde konány kontrolní dny, aby byl chráněn majetek města, který je zde evidentně poškozován a ničen?

 

Tak zase někdy jindy,

 

Ing. Milan Pešek  

 


 {jcomments off}