peseknove

Projekt Bidli

 

Projekt Bidli

 

 

      Článek o případné směně pozemků mezi radnicí a Zdeňkem a Jolanou Kutilů rozvířil otázku rozvoje bydlení ve Vimperku. Respektuji názory občanů, i když s nimi třeba nesouhlasím, ale musím reagovat na výpady radního, zastupitele města a předsedy kontrolního výboru pana Jana Hanžla. Pan Hanžl se v komentáři k mému článku „Nový panelák, anebo parkovací dům“ vyjádřil takto:

 

       „Pod vedením hnutí Jihočeši 2012 byly městem prodány pozemky u Hrabic společnosti BIDLI za 130Kč/m…….i to je řešení bytové otazky vaším hnutím?“

 

  

       Je pravda, že město za vedení pana Dvořáka uzavřelo smlouvu se společností BIDLI reality, a.s. se sídlem: Jindřišská 889/17, Praha 1, s cenou pozemku ve výši 130,- Kč/m2 .

bidli

 

 

       Ale kdyby se předseda kontrolního výboru obtěžoval s přečtením uzavřené smlouvy, což by z titulu jeho funkce měla být i jeho povinnost, tak by například zjistil, že:

 

 

1.   Kupující se touto Smlouvou zavazuje na své náklady provést výstavbu základní technické vybavenosti, tj. zejména zpevněnou komunikaci s chodníkem včetně veřejného osvětlení, vybudování kanalizačního a vodovodního řadu, popř. STL plynovodu, včetně přípojek, bude-li jeho vybudování třeba k realizaci Projektu, (dále jen „ZTV“)

 

2.   Smluvní strany sjednávají, že pokud Kupující nevybuduje ZTV v souladu s Projektovými dokumentacemi a Stavebními povoleními po provedených úpravách ve smyslu čl. VI. odst. 2 této Smlouvy nejpozději do 30.06.2023 a Nezasíťované pozemky budou ve vlastnictví Kupující, je Kupující povinna s Prodávajícím uzavřít smlouvu o zpětné koupi Nezasíťovaných pozemků, popř. jejich části, do 30 dnů od doručení návrhu příslušné kupní smlouvy ze strany Prodávajícího za dohodnutou kupní cenu ve výši 1/10 kupní ceny obsažené v podané nabídce Kupující, tj. 13 Kč/m2 bez DPH.

 

3.   Smluvní strany sjednávají, že pokud Kupující nevybuduje ZTV v souladu s Projektovými dokumentacemi a Stavebními povoleními po provedených úpravách ve smyslu čl. VI. odst. 2 této Smlouvy nejpozději do 30.06.2023 a Nezasíťované pozemky budou ve vlastnictví společností, v nichž má majetkový podíl společnost BIDLI holding, a.s. nebo společnost BIDLI development s.r.o., dojde k jejich zpětnému převodu na Prodávajícího za podmínek uvedených v odst. 4 výše nebo je Kupující povinna mu doplatit rozdíl mezi cenou obvyklou a kupní cenou Pozemků dle čl. III. odst. 1 této Smlouvy, a to na základě faktury vystavené Prodávajícím ve lhůtě splatnosti v ní specifikované.

 

 

       Ze smluvních podmínek je patrné, že náklady na výstavbu ZTV jdou k tíži společnosti BIDLI, a pokud se dobře pamatuji, tak jen náklady na vybudování kanalizace byly předběžně kalkulovány na 30.000.000,- Kč a v případě, že společnost BIDLI nesplnění smluvní podmínky do dne 30.6.2023, tak prodaný pozemek bude městem zpětně odkoupen za desetinovou cenu, tedy za částku 13,- Kč/m2 .

 

 

       Tak nevím, zda je to ze strany radního Hanžla pouhá neznalost, či lenost ověřovat si fakta, anebo jen opětovný zlý úmysl, jak pošpinit práci hnutí Jihočeši 2012.

 

 

       Pekaři Hanžle, radní, zastupiteli města, a předsedo kontrolního výboru, říká se, že pečete dobré housky, tak se toho držte, protože jako politik stojíte za … nic.

 

 

Tak zase někdy a o něčem konstruktivním,

Ing. Milan Pešek

 

 


{jcomments off}