Květinová výzdoba okolních měst a ta naše

 

Květinová výzdoba okolních měst a ta naše

 

 

       V okolních městech je věcí prestiže, že jejich květinové dekorace umístěné například ve velkých dekoračních nádobách, pyramidách, květinových sloupcích nebo osázených solitérách na náměstích, v ulicích, na fasádách budov, mostech, zábradlích či u vstupu do komerčních budov, je na vysoké úrovni. Tato dekorace působí velice reprezentativně a návštěvníkovi města se do podvědomí zapisuje cosi, že vedení města si dává záležet na tom, jak jejich město vypadá a jak se prezentuje. Že mají smysl pro krásno a mimoděk, či spíš záměrně, návštěvníka naladí na pozitivní vlnu.

 

Pro inspiraci není nutno jezdit daleko, jen pro představu zde uvedu několik fotografií ze Strakonic a Volyně.

 

kvety1

 

 

No a potom když přijedete do Vimperka, tak Vás čeká nová kruhová křižovatka:

 

kvety2

 

A pokud jedete do města, tak pojedete ještě novější Májovkou, za kterou bylo utraceno více než 70 000 000 Kč.

 

kvety3

kvety4

 

A kdybyste náhodou jeli směrem na Prachatice, tak Vás čeká tento pohled:

 

kvety5

 

       Nemyslím si o sobě, že jsem příliš velký estét, ale jaký se nabízí návštěvníkům pohled na Vimperk ohledně květinové výzdoby, je tristní záležitost. Bylo utraceno mnoho milionů korun za kruhový objezd, a přesto se musíme dívat na makadam, betonové desky a mulčovací kůru jen proto, aby s údržbou bylo co nejmíň práce? Květinovou výzdobu Májovky ani nemusím komentovat. A v parném létě se kolem cesty k autobusovému nádraží krčí cosi, co jen náznakem připomíná růže. Samotné autobusové nádraží je opět vybaveno nějakou bezúdržbovou křovinou, co se o sebe postará sama.

 

       Jsem přesvědčen, že kameny, betonové desky, kůra, tráva, prapory, zakrslé borovice, stromky zabalené do igelitu a chudokrevné růže, jen těžko někoho nadchnou. Pozitivně naladěný návštěvník po průjezdu Strakonicemi a Volyní je tvrdě uzemněn vimperskou výzdobou. Tato výzdoba přesně zrcadlí negativní energii, která ve Vimperku již léta vládne.

 

Je na tom něco špatného, když chceme změnu?

 

Snad v lepších časech

 

Ing. Milan Pešek
kandidát za hnutí JIHOČEŠI 2012  

 

 


{jcomments off}