VOLBY : Letní kino

 

VOLEBNÍ PROGRAM JIHOČEŠI 2012 – BOD ČÍSLO 18

 

VYBAVENÍ LETNÍHO KINA

 

 

      Trocha teorie: letní kino je kulturní zařízení, sloužící k promítání filmů pod širým nebem, popř. konání různých menších společenských kulturních akcí.

 

      Vzhledem k tomu, že prostor pod širým nebem nelze vytápět a zatemnit, bývá v provozu pouze v letních měsících, především v období letních prázdnin. Za socialismu se někdy konala i silvestrovská promítání. Koncem 90. let dvacátého století a začátkem nového tisíciletí ztrácela letní kina svoji někdejší popularitu. Zpočátku především kvůli nástupu nových technologií (domácí kino) a technicky vyspělejší konkurenci (zejména multikina), později i kvůli neschopnosti promítat nové filmy distribuované na digitálních nosičích. Postupem času se však i díky stále dostupnější technologii začal počet letních kin opět zvyšovat. V létě roku 2020 jich tak v Česku promítalo více než 450. K těmto městům se přiřadily i sousední Prachatice a Strakonice mají kino již léta.

 

Co by stačilo nám?

 

      Vybudovat promítací stěnu, na kterou by navazovalo podium pro pořádání divadelních představení a koncertů, zázemí pro vystupující a dále pak hlediště s lavicemi.

kinodivadlo

 

      Pro výstavbu kulturního centra na otevřené scéně jistě existují granty, které by celou stavbu pomohly zainvestovat. Jedná se o návrat ke klasice a rozšíření chudého vimperského kulturního života.

 

 

Ing. Milan Pešek
kandidát za hnutí JIHOČEŠI 2012 

 

 


 

 

(Pozn. : Redakce zpravodajství není zainteresovaná s žádným kandidujícím politickým hnutím. Další volební programy očekáváme.)

 


{jcomments off}