VOLBY : Parkoviště

 

VOLEBNÍ PROGRAM JIHOČEŠI 2012 – BOD ČÍSLO 1

 

VÝSTAVBA TŘÍPATROVÉHO PARKOVIŠTĚ NA SÍDLIŠTI UMÍSTĚNÉHO MEZI ULICE MÍROVÁ A SNP S KAPACITOU VÍC NEŽ 200 PARKOVACÍCH MÍST.

 

 

Aktuální stav


je podrobně popsán ve studii architekta Kročáka s názvem „Projekt regenerace veřejného prostranství na sídlišti ve Vimperku z července 2018“. Vyplývá z ní, že počet neregulérních parkovacích míst na sídlišti byl 510 a regulérních parkovacích míst bylo na sídlišti k roku 2018 celkem 300.

 

Ve volebních programech současného vedení města ve volbách do zastupitelstva roku 2018 byl dán slib, že vybudují parkovací dům na sídlišti. Tento slib nebyl splněn, pouze z různých nelegálních odstavných ploch vzniklo cca 80 parkovacích míst. Dále bylo realizováno řešení parkování, které vychází z výše uvedené studie. Mírová ulice byla zjednosměrněna, čímž bylo umožněno oboustranné kolmé parkování a vznik dalších parkovacích míst.

 

parkoviste

První priorita hnutí Jihočeši 2012 pro volební období 2022–2026


vychází ze studie architekta Kročáka. V nadcházejícím volebním období budeme prosazovat realizaci výstavby tříposchoďového parkoviště v prostoru mezi ulicemi Mírová a SNP. Jak bude parkoviště vypadat, znázorňuje obrázek. Tato studie počítá se vznikem více než 200 parkovacích míst. Do jednotlivých samostatných podlaží se bude vjíždět následujícími způsoby:

 

1. horní patro: ze SNP vjezd před domem čp. 465,

2. střední patro: ze SNP vjezd před domem čp. 466,

3. spodní patro pak kopíruje současný vjezd na stávající parkoviště.

 

 

Vstup a výstup z jednotlivých podlaží parkoviště je řešen prostřednictvím lávky s kruhovým schodištěm, jak je znázorněno pod bodem č. 4.

 

Realizací tohoto projektu bude splněn daný slib, dále bude dán jasný signál, že obyvatelé sídliště nejsou pro nás občané druhé kategorie a že nám záleží na jejich potřebách. Zároveň bude vyřešen letitý problém s pokutováním aut, která v důsledku nedostatečných parkovacích míst parkují v rozporu s pravidly silničního provozu.

 

 

Ing. Milan Pešek
kandidát za hnutí JIHOČEŠI 2012

 

 



 
(Pozn. : Redakce zpravodajství není zainteresovaná s žádným kandidujícím politickým hnutím. Další volební programy očekáváme.)

 


 

{jcomments off}