VOLBY : Garáže

 

VOLEBNÍ PROGRAM JIHOČEŠI 2012 – BOD ČÍSLO 2

 

VÝSTAVBA NOVÝCH NÁJEMNÍCH GARÁŽÍ URČENÝCH PRIMÁRNĚ PRO OBYVATELE SÍDLIŠTĚ

 

 

 

Aktuální stavgarage1


V roce 2021 jsme navrhovali řešit neutěšenou situaci s parkováním na sídlišti výstavbou nájemních garáží v místě, které v současnosti má od města pronajaté společnost ČR Beton Bohemia, spol. s r. o. – betonárna Vimperk, Sušická ulice. Tato betonárka vznikla jako dočasná stavba před více než 30 lety. Vzdálenost nových garáži od Sojčáku je cca 300 metrů. Tento návrh označilo vedení města jako čirý populismus, a dále pokračovalo, že jde o projekt technicky a ekonomicky hodně na vodě a velmi vzdálen realitě legislativy a zákonů.

 

 

Druhá priorita hnutí Jihočeši 2012 pro volební období 2022–2026


je prosazení výstavby nájemních garáží, které město bude přednostně pronajímat občanům s trvalým bydlištěm na Sojčáku. Výše nákladů na vybudování jedné garáže byla konzultována se stavební firmou a měla by se vejít do 100 000 Kč. Tedy město za 20 000 000 Kč získá garáže pro vozidla, která následně uvolní situaci s parkováním na Sojčáku.

garage2

Financování nových garáží navrhují Jihočeši 2012 realizovat prostřednictvím účelového úvěru ve výši cca 20 milionů. Úvěr bude splácen prostřednictvím vybraného nájemného z garáží. Nájemné z jedné garáže, která bude i elektrifikována, se předpokládá okolo 1 000 Kč/měsíc. Za rok se na nájemném vybere přes 2 miliony korun, tedy tento úvěr bude splacen za 10 let bez toho, aby město do tohoto projektu vložilo jedinou korunu.

 

 

(ceny byly kalkulovány v srpnu 2021)

 

Ing. Milan Pešek
kandidát za hnutí JIHOČEŠI 2012

 

 


 (Pozn. : Redakce zpravodajství není zainteresovaná s žádným kandidujícím politickým hnutím. Další volební programy očekáváme.)


 

 

{jcomments off}