VOLBY : ČSSD Vimperk

 

ČSSD Vimperk – Je čas, aby Město pracovalo pro občany

 

 

       Vážení občané Vimperku a přilehlých osad, komunální volby 2022 se nám pomalu blíží a tak bychom rádi představili náš plán řešící problémy, kterým čelíme:

 

 

Bydlení a důstojné byty pro občany

      V současné době není nijak velký posun kupředu k získání bytu nebo jeho následných oprav. Budeme cílit na změnu strategie bytového fondu a zvolíme vhodný postup, jak změnit tuto situaci bez necitlivého zvýšení cen nájmů. Když bude dostatek moderních bytů pro naše občany, nebudou přemýšlet o stěhování z města. Vimperk se nestane „městem duchů“, jak ho již dnes mnozí vidí.

 

 

Parkování a parkovací místa

      Parkování a parkovací místa jsou neustálým tématem, které zoufale volá po změně. S využitím dotačních programů chceme zahájit výstavbu krytých i nekrytých parkovacích míst v dostupných vzdálenostech, především na sídlišti Míru, ale i v okolí centra města.

 

 

Kultura ve městě

      Využijeme dostupných grantů a operačních programů, které přinesou do našeho města větší kulturní vyžití. Ve spolupráci s místními spolky, soukromým sektorem, krajem a s ministerstvem kultury budeme vytvářet větší kulturní vyžití pro všechny generační skupiny. Našim cílem je vybudovat důstojné letní kino, ve kterém by se pravidelně v letním období mohly konat rozmanité kulturní akce.

 

 

      Podpora zaměstnanosti a trhu práce

       Budeme aktivně komunikovat s místními firmami a podnikajícími osoby o jejich problémech a možnostech, ve snaze docílit většího počtu atraktivních pozic pro mladé. S tím úzce souvisí pomoc samoživitelům v zajištění volnočasové aktivity pro jejich děti všech věkových skupin, včetně formy příměstských táborů a mimoškolních družin.

 

 

      Zdravotnictví

      Nedostatek kvalifikovaných lékařů vede k celkové beznaději obyvatel. Vytvoříme strategii, jak do města a jeho okolí dostat více praktických i dětských lékařů, stomatologů a zároveň podpoříme i ostatní zdravotní obory.

 

 

      Přilehlé osady

       Pomůžeme přilehlým osadám budovat zázemí, podpoříme je v jejich činnosti a pomůžeme v řešení problémů, které souvisí v oblasti důstojného bydlení. Pravidelnými společnými setkáními s osadními výbory budeme cílit na vzájemnou spolupráci, která bude přínosná pro všechny zainteresované strany.

 

 

S pozdravem

Ing. Vladimír Procházka, Lukáš Blaschko a Petruška Litvanová

Kandidáti za MO ČSSD Vimperk

plagat

 

 


 

 (Pozn. : Redakce zpravodajství není zainteresovaná s žádným kandidujícím politickým hnutím. Další volební programy očekáváme.)

 


 

 

 

{jcomments off}