VOLBY : Naše bytová politika

 

Naše bytová politika 😉

 

 

      V majetku města je přibližně tisíc bytů. Žádostí o nájem bytu je na městě stále 140 – 150. Z toho je patrné, že je stále nedostatek nájemních bytů, zasíťovaných parcel na výstavbu nových domů a téměř zde neexistuje trh s novými byty, které by si mohli soukromí vlastníci koupit.

 

       Městské byty jsou z velké části postaveny v 70. letech nebo ještě dříve a jejich zařízení a vybavení neodpovídá současným standardům bydlení.

 

       Vymýšlet řešení není těžké. Naší prioritou je, aby se byty, když se dostanou zpátky k městu, rekonstruovaly a pronajímaly novým nájemníkům teprve po tom, co projdou zásadní rekonstrukcí. Jsme přesvědčeni, že v roce 2022 není žádnou výsadou mít v bytě myčku, na podlaze jinou krytinu než linoleum a v koupelně jiné než dřevotřískové jádro.

 

Stejně tak chceme spolupracovat s developery na výstavbě nových bytů a rodinných domů ve Vimperku.

 

       To všechno jistě pozitivně ovlivní odliv mladších, kvalifikovaných obyvatel z města a možná i přispěje k přistěhování nových obyvatel.

 

Logika je jednoduchá, kde nejsou byty, nejsou a nebudou ani lidé. A Vimperk má být především pro lidi.

 

Chceme lepší, férový Vimperk.

 

Naše programové priority najdete tady a celý náš program si můžete přečíst zde.

 

Soňa Bílková a Alena Popelínská,

Město lidem

 

byty oprava nevideo 2

 

Tady je naše třetí programová priorita týkající se bytů:

3.     Bytová politika města


BUDEME OPRAVOVAT BYTY NA SÍDLIŠTI

       
       Vytvoříme plán a časový harmonogram modernizace bytového fondu na sídlišti a ve městě. Každý byt, který nájemce vrátí městu, projde před dalším pronájmem rekonstrukcí, aby odpovídal současným standardům bydlení.

 

sidliste barevne

Foto: Stanislav Hubáček 

 

 

 


 (Pozn. : Redakce zpravodajství není zainteresovaná s žádným kandidujícím politickým hnutím. Další volební programy očekáváme.)


{jcomments off}