krizovatka

VOLBY : Křižovatka

 

VOLEBNÍ PROGRAM JIHOČEŠI 2012 – BOD ČÍSLO 8

 

ŘEŠENÍ DOPRAVNÍ SITUACE NA KŘIŽOVATCE ULIC PRAŽSKÁ, BOUBÍNSKÁ

A K. SVĚTLÉ (U STARÉ JITONY).

 

 

Aktuální stav

 

prazska

Citujeme z článku Jany Vandlíčkové uveřejněného na stránkách  prachaticky.denik.cz:

Křižovatku v ulici Karolíny Světlé, její napojení na Boubínskou ulici a na silnici první třídy ve Vimperku vidí vedení vimperské radnice jako problém. „Jde o nebezpečné místo, a proto jsme řešení křižovatky konzultovali už v roce 2020 s českobudějovickým Ředitelstvím silnic a dálnic. My jsme preferovali kruhový objezd,“ popsala vimperská starostka Jaroslava Martanová. Upřesnila, že z hlediska norem není možné tam kruhovou křižovatku postavit, musela by totiž mít minimální průměr třicet šest metrů.

„Po posouzení se zjistilo, že zaústění obou ulic na silnici první třídy převyšují normu svahu. Je tam příliš velký sklon. Řešení by tedy bylo, že z ulice z Karolíny Světlé by se vjíždělo do Boubínské ulice a z té následně na hlavní silnici s tím, že by se tam udělaly pevné překážky tak, aby auta z ulice Karolíny Světlé nemohla vjet na hlavní silnici,“ vysvětlila možné řešení starostka. Vimperští chtějí napojení ulic vyřešit už jen z toho důvodu, že řidiči si tam parkují, jak chtějí a přes odstavená auta tam nemají dostatečné rozhledové poměry. „Navíc sousední objekt má nového majitele, který ho opravuje,“ doplnila Jaroslava Martanová s tím, že někteří šoféři si nájezd na hlavní zkracují.

 

 

 

Hnutí Jihočeši 2012 pro volební období 2022–2026krizovatka

 

bude k neřešené dopravní situaci na této křižovatce prosazovat provedení studie, která by vycházela z myšlenky, že „kruhový“ objezd může být v podstatě „elipsovitý“ objezd, který by řešil výše popsaný nedostatek místa. Projekt by řešil úpravu cesty vedoucí ke společnosti Jamra, dále úpravu sklonu ulic Boubínské a K. Světlé při napojení, a dále zrušení parkovacích míst před bývalou Jitonou. Kamionová dopravna na silnici č. 4 by nebyla nijak omezena a doprava nákladních vozidel do ulic K. Světlé a Boubínské a sjezd ke společnosti Jamra by byl, resp. již je zakázaný. Pokud budou splněny předepsané normy pro toto řešení, budeme prosazovat výstavbu této kruhové křižovatky.

 

Ing. Milan Pešek

kandidát za hnutí JIHOČEŠI 2012 

 

 


 (Pozn. : Redakce zpravodajství není zainteresovaná s žádným kandidujícím politickým hnutím. Další volební programy očekáváme.)


{jcomments off}