VOLBY : Šimon Blaschko-Chci zastupovat hlas mladých

 

Šimon Blaschko: Chci zastupovat hlas mladých

 

 

      Vimperk je pro mě srdcovka – narodil jsem se tady, chodil na základní i střední školu a s kamarády tu také už přes 12 let pořádáme nejrůznější kulturní akce – od Majálesu s tisícovou návštěvností až po cestovatelské přednášky a besedy s různými osobnostmi pro několik desítek lidí. Letos jsem se rozhodl tento vztah posunout dál a kandidovat do zastupitelstva. Není mi totiž jedno, jak a kam se bude Vimperk v následujících letech vyvíjet.

 

      Oblastí, kterým se chci v případě zvolení věnovat, je hned několik. S ohledem na to, že už 12 let pracuju v kulturní branži, přes 7 let vedu dramaturgii nejstaršího pražského klubu Rock Café a spolupracoval jsem i s mnoha českými festivaly, se logicky nabízí právě kultura. Ve městě působí poměrně hodně spolků, které významně rozšiřují nabídku dění ve Vimperku, často ale naráží na své personální, časové nebo finanční kapacity. Rád bych proto prohloubil spolupráci mezi nimi, MěKS a městem a inicioval vznik nových akcí pro všechny generace. Konec konců společným cílem všech stran je živé město.

 

      S tím se přímo pojí další z mých priorit – aby byl Vimperk městem také pro mladé a aby se do něj po studiích vraceli. Ačkoliv jsem loni překročil “třicítku”, stále se (možná trochu troufale) za mladého považuji a vím, jak svět vidí moji vrstevníci i zástupci mladší generace. Nejde jen o společenské dění, ale také o bydlení, kapacitu školek nebo sportovní vyžití. Jsem proto rád, že náš program obsahuje návrhy, jak jednotlivé body řešit, zároveň bych byl rád, aby se mladí lidé na budování města přímo podíleli, právě oni v něm totiž budou v budoucnu žít. Jednou z možností je třeba zřízení zastupitelstva mladých, které by spolupracovalo s vedením města.

 

      A proč právě za STAN? Vývoj města sleduju už dlouhé roky a i když to tak na denní bázi nemusí vypadat, Vimperk se za poslední dobu posunul kupředu, což konec konců veřejně potvrdili i renomovaní novináři Erik Tabery a Tomáš Etzler při svých besedách. Zároveň město umí v krizi podat pomocnou ruku, což je obzvlášť v této turbulentní době důležité. A právě na tom mají v posledních volebních obdobích velký podíl moji kolegové z kandidátky. A pro mě bude velká čest, pokud k tomu budu moci mými zkušenostmi a energií alespoň malým dílem přispět.

 

      Co dodat závěrem? Ačkoliv se to v politice často moc nenosí, do volebního klání jdu hlavně s pokorou a bez kydání špíny. Předvolebních slibů už se ale ze všech stran valí víc než dost, proto budu mnohem radši, když mou ambici stát se zastupitelem budete hodnotit podle práce, která za mnou ve Vimperku za posledních 12 let stojí.

 

Na viděnou u voleb!

 

Šimon Blaschko
kandidát za uskupení Starostové a nezávislí

 

       P.S.: chcete-li se s námi pobavit o našem programu a plánech, zastavte se tento pátek 16.9. od 16:00 do 18:00 v městském parku! 

 

simon vpk

 

 

 


 (Pozn. : Redakce zpravodajství není zainteresovaná s žádným kandidujícím politickým hnutím. Další volební programy očekáváme.)


 

{jcomments off}