VOLBY: Zdeněk Kuncl: Volby ukážou

 

Zdeněk Kuncl: Volby ukážou, jaký styl a směřování města chceme do dalších let

 

 

       Za pár dní ve volbách rozhodneme, kdo bude zastupovat obyvatele našeho města v následujících letech. Před čtyřmi lety jsem se rozhodl poprvé kandidovat. Pracovat v nejužším vedení města je pro mě, jako vimperského rodáka, velká čest a závazek. Vnímám, že co člověk, to názor a nikdy se nepodaří zavděčit všem.

 

      Ve Vimperku se v posledních letech výrazně investovalo do sídliště Míru, Čelakovského, naprosto zásadně do našich škol. Investovalo se do některých sportovišť, osad a dalších oblastí. Postupně se rekonstruovaly další ulice a chodníky. Vznikly nové sociální projekty nebo se město připojilo k projektům, které adresně pomáhají občanům. Máme zpřístupněnou městskou zvonici, rozšířenou a modernizovanou městskou knihovnu s galerií a připravujeme další projekty v oblasti kultury a cestovního ruchu. Máme desítky nových bytů v Lesárně, okružní křižovatku na Fišerce, kde se město na této krajské investici finančně podílelo. V prostorách ZŠ Smetanova vznikla ordinace dětského lékaře.

 

       Letos na podzim by mělo dojít k potřebné rekonstrukci sociálních zařízení v poliklinice. Připravují se projekty pro investice do starého sídliště, sídliště Míru, osad, zateplení panelových domů, sportovišť anebo je čerstvě připravený projekt k realizaci pro lokalitu K. Weise – Sklářská. Plánujeme revitalizaci Pivovarských teras podmíněnou dotací až 85 %. Město má připravenou smlouvu na projektové práce pro modernizaci areálu letního divadla – tzv. „Letní scéna“. Řešíme se zapojením zástupců hokejistů budoucí etapizaci modernizace zimního stadionu a nové zastupitelstvo bude mít připravený plán. V nejužším vedení města dáváme zelenou pro vybudování pumptracku pro sportovce a veřejnost a přípravné práce již probíhají. V loňském roce se zahájily práce na kvalitním projektu pro důstojnou obřadní síň v areálu městského hřbitova. S ředitelkami mateřských škol a dalšími odborníky máme v centru města na volné ploše v blízkosti MŠ 1. máje vybrané místo, kde budeme řešit možnost vybudování nové budovy mateřské školy. Jde o strategické věci s pozitivním budoucím přínosem pro naše město a pokračování v rozdělané práci.

 

      Mnohdy bylo potřeba rozhodovat z minuty na minutu nebo naopak dlouhodobě plánovat vytyčené cíle. Společně jsme provedli město v této turbulentní době co nejlépe. Podařilo se nám to. Je to i zásluhou dobrých a korektních vztahů na radnici. Pomáhali jsme cíleně obyvatelům. Uznání patří všem, kteří v posledních letech prokázali velkou míru pomoci a solidarity.

 

      Městem po celou dobu pravidelně, dokonce i od některých současných kandidujících lídrů, kteří se o lepší Vimperk aktivně nezasadili, kolují urážky, negace všeho, překrucování a udávání na policii, které nevedlo k žádným obviněním, obžalobám a trestům, na rozdíl od někoho jiného.

 

      Chápu i některé názory, když slýchávám „tohle nemám zapotřebí, do toho bych nešel“. Záměrné rozdělování společnosti nebo anonymní urážky nejsou dle mého názoru správná cesta. Mám rád kolektivní spolupráci, diskusi bez intrik a pomluv. Obávám se, že s některými to nejde, mají svůj styl.

 

      Ve Vimperku žiju celý život, znám ho, záleží mi na jeho dalším vývoji. Nechci, aby došlo k zastavení některých plánovaných investic a nasměrování města na cestu nereálných a nesystémových kroků.

 skupina1

       Na naší kandidátce jsou lidé různých pracovních zkušeností, životních příběhů, úspěchů i neúspěchů, tak, jak to v životě chodí. Spojuje nás zájem o dění ve městě, energie a program, který si můžete prohlédnout na https://www.facebook.com/vimperaci2018 (lze i bez FB účtu) nebo zde v článku. Program, který se snaží proniknout do různých oblastí života ve městě, a jsem rád, že i některé další kandidátky mají mnoho programově společného.

 

      Ve všech oblastech života v našem městě jsou potřeby obyvatel a rozvojové věci, které chtějí jednotlivé strany a hnutí řešit, ale s různými prioritami. Doposud zveřejněné programy nabízejí odpovědi na otázky, jak si jednotlivé kandidátky představují další vývoj v našem městě.

 

      Chci poděkovat za spolupráci a za podporu, jaké se nám dostávalo během posledních 4 let. Také za konstruktivní kritiku a podněty, které jsme vnímali a když to bylo možné, snažili se je řešit. Za nekonstruktivní přístup děkovat nemůžu.

 

       Budu rád za podporu pro naše kandidáty a nenechme si ujít tu možnost rozhodnout. Využijme ji. Jsem přesvědčený, že slušnost, respekt, systémová a dlouhodobá práce, je cesta, po které by mělo naše město pokračovat.

 

Volby ukážou, jaký styl a směřování města chceme do dalších let.

 

Přeji nám všem šťastnou ruku!

 

Zdeněk Kuncl, místostarosta
lídr kandidátky Vimperáci 2018 – NEZÁVISLÍ 

 {gallery}Jitka/rok2022/zari/kandid{/gallery}  

 

 

 


 

(Pozn. : Redakce zpravodajství není zainteresovaná s žádným kandidujícím politickým hnutím. Další volební programy očekáváme.)


{jcomments off}