Představení lektorky jógy

Michaela Zouharová lektorka jógy

„Má cesta k józe začala v letech 2014 – 2017 večerním studiem v kurzech metody Su-Jok pod vedením MUDr. Viktorije Biljakové v Praze. Bezléková terapie Su-Jok mě nadchla svým komplexním pohledem na život, tělo, duši a naše směřování k souladu a k harmonii. Můj obdiv k tělu jako ke skvěle fungujícímu celku pravděpodobně nastartoval maserský kurz v Dexter Academy, který jsem absolvovala v roce 2008 po návratu z pracovního pobytu v Irsku.

Roční studium u manželů Knaislových v Českém svazu jógy v roce 2015/2016 bylo skvělým začátkem a také mi dalo možnost následně absolvovat lektorský kurz u Dinah Rodrigues a dál šířit její báječnou sestavu Hormonální jógy pro ženy a Jógu pro období andropauzy pro muže.

U Bey Merksbauerové jsem načerpala zkušenosti s Jógou pohledem fyzioterapeuta a začala jsem vnímat tělo pohledem trojrozměrného držení a pohybové koordinace v systému Spiraldynamik®. Dopřála jsem si i klidné a dlouhé spočinutí v ásanách u Verči Carmanové na kurzu Jin jóga pro lektory. Hanka Luhanová mě zasvětila do Hravé dětské jógy pro předškoláky a já se zapojila do projektu Malá jóga. Jako lektorka Malé jógy jsem připravena se individuálně věnovat malým onkologickým pacientům a jemně je provést jógovou cestou.

S novou mateřskou rolí jsem se sžívala na kurzu Gravid jógy a jógy po porodu pro lektory a pomáhající profese.

V současné době si s radostí užiju pár víkendových kurzů Hormonální jógy v nádherném studiu Jóga Poděbrady a pomalu seznamuji s mým pohledem na jógu zájemce v mém domovském městě, v Sušici. V prosinci 2022 jsme v Domečku vypsaly ukázkovou lekci Hravé jógy pro děti a jejich doprovod. Od ledna 2023 cvičíme v pondělí a ve středu ve dvou kurzech a společný čas si opravdu užíváme a já jsem nesmírně vděčná za pozitivní zpětnou vazbu, kdy se dětem i rodičům daří převést naše jógové hrátky do běžných denních činností. Čtvrteční dopoledne trávíme s maminkami na jógových podložkách na kurzu Jóga s prvky Spiraldynamik pro maminky i několik let po porodu a zdá se, že i tento kurz, který jsem vytvořila ze svých poznámek z různých seminářů, se těší oblibě a nové pohybové dovednosti zpříjemní maminkám jejich běžné dny.“

——————————————————————————-

V říjnu 2022 jsme s naší samojedí fenkou Elis úspěšně absolvovaly canisterapeutický výcvik a od té doby pravidelně navštěvujeme jednou týdně místní domov důchodců. I tato naše aktivita bych si dovolila tvrdit, že pomáhá lepšímu psychickému i fyzickému stavu klientů domova důchodců v Sušici i ostatnímu ošetřujícímu personálu. 

Přikládám pár fotek z našich kurzů jógy a z canisterapeutických návštěv a přeji krásné dny s úsměvem.

Kontakt :
zouharovamichaela@seznam.cz, 775 266 330
místo bydliště Sušice.