Souboj o první místo nevyšel

Podruhé během ledna se vimperští florbalisté vydali do sportovní haly v Soběslavi. Tentokrát změřit síly s Jiskrou z Třeboně, se kterou jsme měli před tímto utkáním stejně bodů a první byli o skóre a v druhém utkání se nám postavil tým českobudějovické florbalové akademie.


FK Santos – Jiskra Třeboň – TJ Šumavan Vimperk 7:6 sn. ( 2:2 – 2:2 – 2:2 – 1:0 )

Branky Vpk: 1. Vítek Robl (Chval), 12. Vladimír Pešl ml. (Gabauer M.), 18. Václav Havelka (Robl), 30. Vítek Robl (Chval), 37. Vladimír Pešl (Hrdlička), 42. Michal Gabauer (Pešl ml.)
Vyloučení: 1:2 – Využití: 1:1 – V oslabení: 0:0
Rozhodčí: Jan Dušek – David Podařil
Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 4:3, 4:4, 5:4, 5:5, 6:5, 6:6, 7:6
Sestava: Sippl–Pešl ml., Gabauer M., Hrdlička; Pešl st., Kopolovič – Hradil, Robl, Havelka; Chval, Gabauer O.


Hodnocení prvního utkání trenérem Vladimírem Pešlem ml.:

Čekal se opatrný začátek, ale po pár vteřinách jsme už byli ve vedení. Třeboň otočila dvěma slepenými góly, ale do konce první části se nám povedlo ještě snížit z přesilovky. Na začátku druhé třetiny jsme se opět dostali do vedení, ale hloupým faulem na soupeřově polovině jsme darovali soupeři přesilovku. Třeboň ji nejen využila, ale po pár minutách si průběžný výsledek naklonila na svou stranu. Hrál se florbal, na který se dalo koukat a měl vše, co k florbalu patří. A přetahovaná o každý gól i balonek pokračoval i ve třetí třetině. Na začátku třetí části se začala objevovat lehká nervozita. Vyplynul z toho námaz z naší hokejky přímo před naší branku, kde se objevil třeboňský hráč úplně osamostatněný a bohužel se nemýlil. Vimperští se z tohoto nešťastného gólu rychle oklepali a za dvě minuty bylo opět srovnáno. Přišlo sporné vyloučení na naší straně, oslabení jsme sice zvládli, ale přesto se soupeř znovu dostal do vedení. Nic jsme nevzdali a začali vyvíjet tlak, což se hned projevilo a znovu byl výsledek na obou stranách stejný. Pět vteřin před koncem jsme měli na hokejce vítězný gól, ale bohužel balonek neposeda utekl z hokejky a šlo se do nájezdů. V prvním střetnutí byli úspěšnější vimperští, nyní se bohužel nepodařilo prostřelit brankáře soupeře ani jednou a bod navíc si odvezl soupeř do Třeboně.



TJ Šumavan Vimperk – SK Měťák České Budějovice B 9:0 ( 2:0 – 3:0 – 4:0 )

Branky Vpk: 8. Vladimír Pešl ml. (Chval), 13. Václav Havelka (Robl), 26. Václav Havelka (Robl), 28. Václav
Havelka (Pešl ml.), 30. Vladimír Pešl ml. (Chval), 34. Štěpán Hrdlička (Gabauer M.), 35. Vladimír Pešl ml. (Pešl st.), 37. Vladimír Pešl ml. (Kopolovič), 38. Vladimír Pešl ml. (Gabauer M.);
Vyloučení: 5:4 + ČB 2+2 – Využití: 2:0 – V oslabení: 0:0
Rozhodčí: Jiří Kohnheiser – David Podařil
Průběh utkání: 9:0
Sestava: Sippl–Pešl ml., Gabauer M., Hrdlička; Pešl st., Kopolovič – Hradil, Robl, Havelka; Chval, Gabauer O.


Hodnocení druhého utkání trenérem Vladimírem Pešlem ml.:

Utkání, které papírově mělo být jednoznačné, naskytl nečekaný zádrhel. Českobudějovický brankář se stal
neprůstřelným a náš tým se marně pokoušel o jeho překonání. Převahu, kterou jsme měli od začátku utkání, se nám povedlo brankáře soupeře poprvé překonat a do konce první části ještě jednou dotlačit balonek do sítě Budějovic. Druhá třetina začala ve znamení vyloučeních na obou stranách, místo toho aby padaly góly. Druhá polovina utkání nabídla branek o dost více. Do konce druhé části se síť vlnila v brance Meťáku třikrát a skóre bylo o pět branek pro náš tým lepší. Třetí třetina začala dvougólově a soupeř začal být podrážděný. A z jejich strany přibývalo zbytečných nebezpečných zákroků. Výsledková tabule v polovině třetí třetiny ukazovala stav 9:0. Jediné co se do konce tohoto utkání událo, byly další vyloučení za nebezpečné zákroky soupeře, což vyústilo strkanicí na konci utkání.


Celkové shrnutí turnaje:

Bohužel nám soupeř z Třeboně vrátil porážku po nájezdech a nyní je jeden bod před námi. Můžeme doufat, že zaváhají v některém z utkání, ale pro nás bude důležité udržet koncentraci zápas od zápasu, protože se na nás na jeden bod dotáhl Lišov. Z čeho mám naprostou radost jsou naše přesilové hry, ve kterých se nám velmi daří. Horší už je to s bráněním standardek na čemž musíme zapracovat. Zbývá nám 8 utkání v této sezóně a my stále živíme naději na titul.

Další turnaj odehrajeme 11.2.2023 ve sportovní hale v Kašperských Horách, soupeři nám budou FBC Rytíři Frymburk a SKP České Budějovice B. Přijeďte nás podpořit na náš domácí turnaj a užít si florbal na živo.


Aktuální Tabulka: https://www.ceskyflorbal.cz/competition/detail/overview/5JM6?divisionId=4109
Aktuální statistiky: https://www.ceskyflorbal.cz/competition/detail/statistics/5JM6?divisionId=4109

Sledujte nás na sociální sítích:
Facebook – https://www.facebook.com/vimperskyflorbal
Instagram – https://www.instagram.com/florbalvimperk
YouTube – https://www.youtube.com/channel/UCR8yK3R8-QKsTTDE1dl5Qwg



Vladimír Pešl
předseda a sekretář
TJ Šumavan Vimperk z.s. – oddíl florbalu