Z Kaplického Bělidla vezeme dvě vítezství

   Blíží se závěr letošní sezony a to znamená každý bod se počítá a je důležitý. K dalšímu turnaji jsme zajížděli do nově otevřené sportovní haly Bělidlo v Kaplici. Soupeři nám bylo domácí béčko Kaplice a FBC Dynamo Strakonice.



FBC Spartak Kaplice – TJ Šumavan Vimperk 9:12 ( 4:4 – 3:4 – 2:4 )

Branky Vpk: 4. Vladimír Pešl ml., 5. Václav Havelka (Chval), 6. Vítek Robl (Havelka), 11. Ondřej Gabauer (Pešl st.), 22. Vladimír Pešl ml. (Hrdlička), 27. Vladimír Pešl ml. (Hrdlička), 29. Vladimír Pešl ml. (Gabauer), 29. Václav Havelka (Robl), 41. Štěpán Hrdlička (Pešl ml.), 43. Václav Havelka (Robl), 44. Vladimír Pešl ml. (Havelka), 44. Václav Havelka (Pešl ml.)
Vyloučení: 0:1 – Využití: 0:0 – V oslabení: 0:0
Rozhodčí: X – X
Průběh utkání: Sestava: Sippl – Pešl ml., Gabauer M., Hrdlička; Pešl st., Gabauer O. – Hovorka, Robl, Havelka; Chval

Hodnocení prvního utkání trenérem Vladimírem Pešlem ml.:

   Soupeř, který nás jediný dokázal porazit. Navíc hrající doma v nově otevřené hale. Čekalo nás těžké
utkání, navíc v oslabené sestavě. Hala je spíše menších rozměrů a tak se očekávaly spíše gólové hody. V první třetině jich padlo celkem osm, po čtyřech na obou stranách, hra byla vyrovnaná. Nejprve jsme se dostali do vedení, ale za osm sekund bylo srovnáno. Během následujících dvou minut se nám sice podařilo utéct do dvoubrankového vedení, ale kapličtí o minutu později snížili. Před první sirénou jsme nejdříve navýšili náskok opět o dva góly, ale soupeř následně vyrovnal. Následovala gólová přetahovaná, která se táhla celou druhou třetinou. Třikrát se povedlo Kaplici dostat do vedení, ale vždy bylo z naší strany hned srovnáno. Před druhou sirénou se nám dokonce povedlo otočit skóre na naší stranu, a tak jsme do třetí třetiny šli s jednobrankovým náskokem. Na začátku třetí části se domácím povedlo otočit výsledek dvěma slepenými góly v jejich prospěch a tento stav trval delší dobu. Pět minut před koncem když jsme se chystali na závěrečný tlak s určenými hráči, povedlo se nám vyrovnat. Následně jsme se dostali dvě minuty před koncem do vedení a soupeř si vzal timeout. Nedovolili jsme soupeři dostat se do tlaku a navíc na závěr jsme přidali další dvě branky a uhráli další cenné vítězství.


TJ Šumavan Vimperk – FBC Dynamo Strakonice 12:6 ( 2:1 – 5:4 – 5:1 )

Branky Vpk: 11. Vladimír Pešl ml. (Hrdlička), 15. Zdeněk Chval (Pešl st.), 16. Václav Havelka (Robl), 18. Michal Gabauer (Chval), 18. Vítek Robl (Pešl st.), 19. Václav Havelka (TS), 20. Michal Gabauer (Pešl ml.), 31. Vladimír Pešl ml. (Pešl st.), 34. Štěpán Hrdlička (Pešl ml.), 38. Václav Havelka, 42. Vladimír Pešl ml. (Chval), 43. Vladimír Pešl
Vyloučení: 0:0 – Využití: 0:0 – V oslabení: 0:0
Rozhodčí: X – X
Průběh utkání: Sestava: Sippl – Pešl ml., Gabauer M., Hrdlička; Pešl st., Gabauer O. – Hovorka, Robl, Havelka; Chval

Hodnocení druhého utkání trenérem Vladimírem Pešlem ml.:

   Dynamo Strakonice, tým, který disponuje velmi silovou hrou. V prvním utkání jsme jednoznačně
vyhráli 16:0, ale na to jsme se nemohli ohlížet. Měli jsme od začátku více ze hry, ale nedařilo se nám soupeře vyloženě přehrávat a byl to soupeř kdo se jako první dostal do vedení. V první třetině jsme sice dokázali výsledek dvěma góly otočit, ale s tím jsme nebyli spokojeni. Do druhé třetiny jakoby nám oživli hokejky a během čtyř minut se nám povedlo pětkrát skórovat a víceméně mohlo být po zápase. Opak byl však pravdou. Strakonice postupně začali využívat našeho zpomalení, kdy jsme najednou úplně vypadli z tempa a na konci druhé části byl rozdíl ve skóre pouze o dvě branky. Ve třetí třetině jsme opět začali dávat góly my, na což soupeř odpověděl pouze jednogólovým snížením a byla z toho nakonec jednoznačná výhra 12:6.


Celkové shrnutí turnaje:

   Po minulém domácím turnaji, kdy jsme se vrátili zpět do čela tabulky bylo pro nás důležité nezopakovat porážku od Kaplice, která opět nasadila některé hráče hrající vyšší soutěž za A-tým. Dokázali jsme si, že i po postupu bychom nemuseli v příští sezoně hrát jen na spodních příčkách o záchranu a porazit houževnaté strakonické Dynamo, které nám chtělo vrátit z jejich strany určitě nezasloužený debakl
z minulého vzájemného střetnutí.

   Příští turnaj odehrajeme v neděli 19.3.2023 ve sportovní hale v Týně nad Vltavou. Soupeři nám budou od 10:30 Pacovští Honzíci B a druhým soupeřem od 14:00 domácí Lišov, který je aktuálně na druhé pozici o dva body za námi a mělo by tedy jít dle papírových předpokladů o takové malé finále. Zbývají poslední dva turnaje, tudíž čtyři utkání a bude důležitý každý bod.


Aktuální Tabulka: https://www.ceskyflorbal.cz/competition/detail/overview/5JM6?divisionId=4109
Aktuální statistiky: https://www.ceskyflorbal.cz/competition/detail/statistics/5JM6?divisionId=4109

Sledujte nás na sociální sítích:
Facebook – https://www.facebook.com/vimperskyflorbal
Instagram – https://www.instagram.com/florbalvimperk
YouTube – https://www.youtube.com/channel/UCR8yK3R8-QKsTTDE1dl5Qwg


Vladimír Pešl
předseda a sekretář
TJ Šumavan Vimperk z.s. – oddíl florbalu