Malé finále dopadlo lépe pro vimperské

   Předposlední turnaj letošní sezony jsme jeli odehrát výjimečně v neděli do sportovní haly v Týně nad Vltavou. Soupeři nám byly Pacovští Honzíci B a tým T.J. Sokol Lišov, který jako domácí halu využívá právě tu v Týně nad Vltavou.

Pacovští Honzíci B – TJ Šumavan Vimperk 3:5 ( 1:1 – 1:3 – 1:1 )
Branky Vpk: 10. Vítek Robl, 18. Ondřej Hradil (Robl), 18. Vladimír Pešl ml., 21. Vítek Robl, 37. Michal Gabauer (Pešl st.)
Vyloučení: 1:0 + Pešl ml. (Vpk) 2+2 – Využití: 0:0 – V oslabení: 0:0
Rozhodčí: Jakub Kantor – Petr Stejskal
Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:4, 2:4, 2:5, 3:5
Sestava: Sippl – Pešl ml., Gabauer M., Hrdlička; Pešl st., Gabauer O. – Hradil, Robl, Havelka; Chval, Kopolovič

   Hodnocení prvního utkání trenérem Vladimírem Pešlem ml.:

   Tentokrát se proti nám postavil urostlý tým, který má minimálně dva hráče přes 190 cm. V prvním utkání této sezony jsme dokázali jasně vyhrát, ale to jen díky skvělé kombinační hře. Utkání jsme začali zbytečně nervózně a po dvou a půl minutách jsme prohrávali. Nervozita byla na našich hokejkách znát a naštěstí se nám povedlo v první třetině alespoň srovnat. Na začátku druhé třetiny se nám povedlo po pěkné kombinaci otočit výsledek v náš prospěch a hned po deseti vteřinách po šťastném odrazu z poza branky navýšit rozdíl o další gól. Před polovinou utkání jsme přidali čtvrtou branku a nervozita lehce opadla. Na konci druhé části se soupeři povedlo skórovat, ale po minutě a půl ve třetí třetině jsme vedli opět o tři branky. V polovině třetí třetiny jsme dostali výhodu přesilové hry, kterou jsme nevyužili a jako trest přišlo další snížení ze strany Pacova. Tři mnuty před koncem přišel na našeho hráče faul, který byl chybně nepotrestán dvouminutovým trestem, ale pouze standardkou. Při jejím rozehrání přišel nešťastný faul do oblasti hlavy a krku, který byl potrestán čtyřmi minutami. Nastala tedy přesilová hra, kterou jsme naštěstí skvěle ubránili bez inkasování a připsali si další vítězství do tabulky.


TJ Šumavan Vimperk – T.J. Sokol Lišov 10:3 ( 3:2 – 2:0 – 5:1 )
Branky Vpk: 3. Vladimír Pešl ml. (M. Gabauer), 4. Václav Havelka, 14. Václav Havelka (Chval), 23. Vítek Robl (Pešl ml.), 27. Vladimír Pešl (Havelka), 38. Vladimír Pešl (Hrdlička), 40. Štěpán Hrdlička (M. Gabauer), 41. Ondřej Gabauer (Pešl st.), 42. Michal Gabauer (Pešl ml.), 42. Vítek Robl (Hradil)
Vyloučení: 1:0 – Využití: 0:0 – V oslabení: 0:0
Rozhodčí: Jakub Kantor – Petr Stejskal
Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 10:2, 10:3
Sestava: Sippl – Pešl ml., Gabauer M., Hrdlička; Pešl st., Gabauer O. – Hradil, Robl, Havelka; Chval, Kopolovič

   Hodnocení druhého utkání trenérem Vladimírem Pešlem ml.:

   Souboj se sokoli z Lišova. Tým, který před tímto turnajem byl za námi pouze o dva body na druhé příčce. V prvním utkání jsme soupeře dvě třetiny přehrávali, ale v závěru trochu povolili, ale i tak jsme si pohlídali výhru. Bylo důležité uhlídat nejlepšího hráče ligy Milana Šimánka. Právě tento hráč byl první, který dokázal v tomto zápase rozvlnit síť, když už po třiatřiceti vteřinách po nešťastně odraženém balonku po standardce zapadl za záda našeho brankáře. Netrvalo dlouho a během jedné minuty se nám povedlo dvakrát skórovat, a i když přišlo vyrovnání, první třetina nakonec skončila o jeden gól lépe pro nás. Směrem do útoku hlavně naše druhá formace hrála krásný kombinační florbal a soupeře skoro po celou dobu přehrávala. Byly jsme všude o krok dříve a co bylo důležité po ztrátě balonku jsme byli u soupeře včas. Po přidání dalších dvou branek, byl výsledek pro nás příznivější o tři góly. Do třetí třetiny jsme vstupovali v dobré náladě s vidinou, že bychom tento zápas měli zvládnou. V herní pohodě jsme zahájili i třetí třetinu a soupeř si v páté minutě vzal timeout. Naštěstí jsme se nenechali nějak rozhodit, a naopak nám tam začalo padat na co jsme sáhli a pěti góly v rozmezí necelých pěti minut rozhodli zápas v náš prospěch. Lišovu se povedlo na konci utkání pouze jedním gólem korigovat výsledek, ale důležité tři body za vítězství se do tabulky připsaly nám!


   Celkové shrnutí turnaje:

   Důležitý boj máme za sebou. Nyní je velká šance, že bychom mohli na posledním turnaji, který odehrajeme na „domácím“ hřišti v Kašperských Horách zvednout pohár nad hlavu, ale nepředbíhejme. Na začátku sezony jsme si za cíl dávali skončit v horní polovině tabulky, se štěstím bojovat o medailové pozice. Povedlo se a máme vše ve svých rukách, abychom celou krajskou ligu vyhráli. Máme před sebou poslední dva zápasy, ve kterých nám stačí uhrát dva body.

   Poslední turnaj odehrajeme v sobotu 15.4.2023 ve sportovní hale v Kašperských Horách. Soupeři nám budou od 10:00 Banes Florbal Soběslav B a druhým soupeřem od 15:00 FBC Sokol Vodňany. Zveme všechny a věříme, že pokud dorazíte, budete u toho, kdy zvedneme pohár nad hlavu!

Aktuální Tabulka: https://www.ceskyflorbal.cz/competition/detail/overview/5JM6?divisionId=4109
Aktuální statistiky: https://www.ceskyflorbal.cz/competition/detail/statistics/5JM6?divisionId=4109

Sledujte nás na sociální sítích:
Facebookhttps://www.facebook.com/vimperskyflorbal
Instagramhttps://www.instagram.com/florbalvimperk
Fotogaleriehttps://florbalvimperk.rajce.idnes.cz/


Vladimír Pešl
předseda a sekretář
TJ Šumavan Vimperk z.s. – oddíl florbalu