Veselský pohár ve sportovní gymnastice žen

   Ve sportovní hale u rozvodněné řeky Lužnice se v sobotu konal 30. ročník Veselského pohárového závodu ve sportovní gymnastice žen. Závod byl vypsán pro jednotlivce s celorepublikovou účastí.

   Díky perfektní práci organizátorů, nové technice pro rozhodčí zapůjčené z krajského svazu a vynikajícího publika, probíhal celý závod v příjemné atmosféře.

   Ze zasněženého Vimperku ráno vyjíždělo také pět gymnastek, které se na závod zodpovědně připravovaly. Těšily se, ale také se trochu obávaly, jak to všechno dopadne.

   A dopadlo to nad očekávání dobře. V kateg. VS0B Martince Bělíkové uteklo zlato jen o pár desetin bodu jen tím, že trochu pokazila bradla a dotkla se nohou žerdě. Zato prostná měla jednoznačně nejlepší. Ve stejné kategorii startovala také Amálka Hášová. Byly to její první krajské závody a 8. místo je slušný úspěch.

   Starší děvčata soutěžila odpoledne. V kateg. VS5C Vimperk zastupovala Anetka Hlinková a Šárka Václavíková. Šárka je již zkušená závodnice a byla radost sledovat její projev na kladině a prostných. Na bradlech zvládá vzklopky, toče i obtížné napojování prvků. Zaslouženě se na stupních vítězů radovala z poháru za třetí místo. Anetka měla sice třetí nejlepší známku za sestavy na kladině a na prostných, ale ještě úplně nezvládá přeskok a bradla. I tak je sedmé místo na kraji pěkný výsledek.

   Maruška Staňková nastoupila ke svému závodu v kateg. VS6C. Nebylo jednoduché vyrovnat se s tím, že její soupeřky mají dlouholeté zkušenosti a to i z republikových závodů. Ale Maruška je bojovnice a jen tak se nevzdává. Odměnou jí bylo krásné 5. místo.

   Děkuji děvčatům za perfektní reprezentaci vimperské gymnastiky a rodičům za veškerou podporu, které si nesmírně vážím.

Marie Kotlíková
předsedkyně oddílu SG TJ Šumavan Vimperk z.s.